Goedemorgen Bitcoin: Iraanse centrale bank koopt BTC van eigen bodem

943 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Centrale bank van Iran gaat Bitcoin (BTC) kopen van Iraanse miners

De centrale bank van Iran gaat bitcoin kopen van Iraanse miners. Iran is hard geraakt door internationale sancties, maar lijkt zich nu op bitcoin te richten om de sancties te omzeilen.

De olie- en gasreserves die van nature aanwezig zijn in het land zijn een bron van goedkope energie. Die energie leent zich natuurlijk perfect voor het minen van bitcoin. Nieuwe wetgeving lijkt erop te wijzen dat de Iraanse centrale bank dat ook heeft begrepen.

OKEx ontkent dat alléén oprichter toegang heeft tot 200.000 Bitcoin

De Chinese exchange OKEx ontkent dat alléén oprichter Star Xu toegang heeft tot de 200.000 Bitcoin (BTC) op haar beurs, zo meldt Decrypt.

Eerst even een aantal feiten op een rij. Op vrijdag 16 oktober maakt de exchange bekend dat de opnames opgeschort zijn. Dat betekent dat beleggers niet bij hun Bitcoin (BTC) kunnen. In totaal zou het om maar liefst 200.000 BTC gaan, omgerekend circa 2,2 miljard euro.

“Bitcoin beurs Binance wilde opzettelijk Amerikaanse regels omzeilen”

Binance heeft opzettelijk Amerikaanse autoriteiten zand in de ogen willen strooien. Zakenblad Forbes heeft namelijk een smeuïg verhaal over de exchange gepubliceerd.

In een notendop: de beurs heeft bewust plannen gesmeed en uitgevoerd om Amerikaanse wet – en regelgeving te omzeilen. Een forse aanklacht, die door CEO Changpeng “CZ” Zhao gelijk op Twitter als “FUD” is bestempeld.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...