Goedemorgen Bitcoin: VS confisqueert ruim $1 miljard aan BTC

859 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin broker BLOX ontvangt goedkeuring van De Nederlandse Bank

BLOX is vanaf vandaag een geregistreerd bitcoin bedrijf in Nederland. BLOX is na AMDAX de tweede partij die in het register van De Nederlandsche Bank (DNB). Het is het eerste bitcoin bedrijf gericht op reguliere consumenten die officieel door de keuring komt van de toezichthouder.

Anycoin Direct is derde Nederlandse Bitcoin bedrijf met goedkeuring DNB

Het is in navolging van AMDAX en BLOX ook Anycoin Direct gelukt om de registratieprocedure bij De Nederlandsche Bank te voltooien. Dat maakt de Bitcoin beurs vandaag bekend in een persbericht.

Bitcoin bedrijven die in Nederland willen opereren moeten zich bij onze nationale centrale bank registreren. De procedures voor deze verkapte vergunning lopen al enkele maanden. Gisteren mocht Anycoin Direct het verlossende woord ontvangen: ze zij officieel geregistreerd als cryptocurrency exchange service bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Amerika neemt ruim $1 miljard aan Silk Road Bitcoin in beslag

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft voor meer dan $1 miljard aan bitcoin in beslag genomen. Het gaat om een oude wallet die wordt gelinkt aan Silk Road, een online marktplaats die inmiddels al enige tijd is opgedoekt. Dat meldt Bloomberg.

De autoriteiten namen het geld in beslag van een nog onbekende hacker die toegang kreeg tot een oude wallet met het bitcoin fortuin.

Eerder werd gedacht dat de eigenaar van de wallet gewoon eventjes zijn of haar boekhouding op orde bracht. Nu bleek dat het ging om een succesvolle hacker. Succesvol is relatief in deze zin, want Amerika neemt het geld nu in beslag.

Wasabi deelt plannen voor nieuwe en verbeterde Bitcoin privacy wallet

De bekende Wasabi Wallet, waarmee je Bitcoin met een extra laagje privacy kunt gebruiken, komt met een vernieuwde versie. De Wasabi 2.0 is een light wallet en het gaat naar eigen zeggen het gebruik sneller, goedkoper en ook makkelijker maken.

In de blogpost beschrijven ze waarom ze voor deze stap gekozen hebben. De adoptie en acceptatie van Bitcoin loopt niet automatisch in lijn met software verbeteringen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...