Goedemorgen Bitcoin: in Excel simpel je Bitcoin investering bijhouden

1174 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 18,734.85USD. Dat is -6.06% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0053376449BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 358,658,401,648.99 met een circulatie van 19,143,912 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Hoe een groep hackers $34 miljoen aan bitcoin buitmaakte

Met behulp van Ryuk ransomware slaagde een groep hackers erin om bij één slachtoffer $34 miljoen aan bitcoin buit te maken.

De groep richt zich op bedrijven die hoge omzetten draaien, dringen binnen in het netwerk en gijzelen de computers. Om de computers weer te kunnen gebruiken moeten bedrijven flinke sommen aan losgeld betalen.

Tot nog toe is de groep erg succesvol in het ongezien binnendringen van netwerken om vervolgens de software los te laten.

Gemiddeld maakt de groep hackers per bedrijf ongeveer 48 bitcoin (rond de $750.000) buit. Sinds 2018 hebben ze meer dan $150 miljoen verdiend.

“Bitcoin whales en instituties drijven koers naar record boven $20.000”

Bitcoin (BTC) whales en beleggingsfondsen drijven de prijs van Bitcoin op.

Op een whale adres staat minstens 10.000 Bitcoin, omgerekend 160 miljoen dollar tegen de huidige prijs. Een institutie is een hedge – of beleggingsfonds zoals een Grayscale, Pantera Capital of Galaxy Digital. Pensioenfondsen, banken en verzekeraars spelen voorlopig geen rol in deze markt.

Op de bitcoin blockchain zijn alle transacties openbaar in te zien, en dat is een goudmijn van datavorsers. Uit nieuwe data blijkt dat grote partijen flink Bitcoin hebben ingeslagen in de range tussen $12.000 en $15.000.

Volgens de analisten van Whale Map een positief signaal, want dit zijn investeerders met een lange termijn investeringshorizon.

Dat zou ook verklaren waarom de Bitcoin koers sterk stijgt en dat een hype op de particuliere markt vooralsnog uitblijft.

Mainstream interesse blijft nu nog achterwege, zo laat bijvoorbeeld Google Trends zien. Het is dus het “slimme professionele geld” wat prevaleert en voorlopig niet de oom, buurman of kapper die zijn ingestapt.

De analisten van Whalemap verwijzen naar de onderstaande grafiek. De ballonnen stellen de inkoopmomenten voor en de BTC die ze nu nog vasthouden.

Goedemorgen Bitcoin: in Excel simpel je Bitcoin investering bijhouden

Houd je Bitcoin (BTC) investering bij in Excel, zo doe je dat

Met de stijgende Bitcoin (BTC) prijs kan het heel verleidelijk zijn om telkens de tickers erbij te pakken. Met de nieuwe widgets op iOS kun je nóg makkelijker de koerswijzigingen tot je nemen en ook zijn er steeds meer apps.

Als je meer van traditionele manieren houdt, kun je ook jouw portfolio bijhouden in Excel.

Een manier om dit te doen is met de CRYPTOFINANCE tool. Je kunt hiermee real-time data uit de Bitcoin markt in een spreadsheet laden. Middels API’s kun je zo de boekhouding van jouw portfolio bij houden, zonder de verslavende mobiele ticker apps.

Het is een add-on voor de webversie van Excel, en je kunt hiermee dus data opvragen. Met de =CRYPTOFINANCE("BTC/USD") command kun je bijvoorbeeld de real-time Bitcoin prijs inladen in dollarprijs. Maar je kunt dit ook weer aanpassen naar eigen wensen, door te kiezen voor europrijzen of het Britse pond, de Japanse yen of de Canadese dollar.

Daarnaast kun je er ook nog speciaal voor kiezen om data bij een bepaalde beurs vandaan te halen, zoals bij bijvoorbeeld Kraken vandaan: =CRYPTOFINANCE("KRAKEN:BTC/USD"). Op deze manier kun je helemaal zelf een opmaak en lay-out maken van jouw portfolio.

Goedemorgen Bitcoin: in Excel simpel je Bitcoin investering bijhouden

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...