Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate van dinsdag 12 november

369 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Amerikaanse klanten Alibaba kunnen Bitcoin verdienen tijdens het shoppen

Klanten van de Chinese retailgigant Alibaba verdienen een kleine bonus in bitcoin (BTC) zodra ze gaan shoppen via Lolli. Het nieuws is aangekondigd tijdens Single's Day, dat is in China een 'feestdag' zoals Black Friday in het westen. Alibaba zette alleen vandaag al $30 miljard om, een enorm bedrag.

Lolli is een browser-extensie die mensen in staat stelt wat BTC te verdienen tijdens het online winkelen. Lolli biedt loyaliteitsprogramma's aan voor bedrijven, in plaats van stempels bij de Albert Heijn kun je echter keiharde satoshi's verdienen.

Bitcoin (BTC) betaalapp Fold te gebruiken voor Airbnb boeking

Bitcoin betaalapp Fold is een samenwerking aangegaan met Airbnb, zo maakt bedrijf vandaag bekend.
Fold gebruikers krijgen bij een boeking 3% van hun aangekochte voucher in bitcoin (BTC) terug. Spoiler: nog niet in Nederland.

Je koopt een voucher (t.w.v. $25 of $100, red.) en na een boeking krijgt de gebruiker 3% van het voucherbedrag teruggestort in zijn Lightning wallet. Een manier om potentiële klanten te prikkelen.

De betalingen van de Fold app lopen overigens via het Lightning Network (LN), de secundaire laag bovenop de basislaag van bitcoin. Ook retailers zoals Amazon, Starbucks en Uber zijn onderdeel van het programma.

Bakkt krijgt goedkeuring: Bitcoin (BTC) beheer voor alle bedrijven nu live

Bakkt heeft toestemming van de Amerikaanse regelgevers om hun bitcoindiensten verder uit te breiden. Elk bedrijf kan nu bij Bakkt aankloppen voor hun bitcoin custody diensten. Eerder was deze optie er alleen voor future handelaren.

Vorige week brak Bakkt overigens een eigen record: het handelsvolume op hun derivatenmarkt steeg boven de $15 miljoen uit. Maar met Intercontinental Exchange (ICE) aan het hoofd wil het bedrijf veel meer dan alleen een handelsbeurs zijn.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.