Goldman Sachs CEO kan bitcoin niet afschrijven

Goldman Sachs CEO Lloyd Blankfein geeft toe dat bitcoin niets voor hem is, maar dat terugkijkend op deze periode het wellicht een prima investering is.

Geen bitcoin in bezit

Volgens hem is het onverstandig om cryptocurrencies volledig af te schrijven, omdat in de toekomst zou kunnen blijken dat het de meest logische stap is in de evolutie van geld – van fiat naar crypto. Tijdens een gesprek bij de New York Economic Club gisteren werd aan Blankfein gevraagd hoe hij Wall Street de komende 5 tot 10 jaar ziet veranderen, met name in het licht van de opkomst van cryptovaluta’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij gaf aan dat hij zich weliswaar op geen enkele “systemische manier” zorgen maakte over bitcoin of andere cryptocurrencies, maar ook dat het niet voor hem is. Hij heeft zelf geen bitcoin in bezit.

Logische volgende stap

Blankfein vergeleek het verder met de opkomst van de mobiele telefoons. Ook iets wat hij niet direct aan had zien komen in massale adoptie. Zoals mobiele telefoons nu onmisbaar zijn geworden, zouden cryptocurrencies de komende jaren een gevestigde activaklasse worden, als onderdeel van de natuurlijke volgende stap in de evolutie van geld van goud naar papier naar crypto.

“I can’t say why it [cryptocurrencies] should work, but if it did work, I’d be able to explain it in hindsight why it did. I’m not in the school of saying ‘Gee, because it’s uncomfortable with me, because it’s unfamiliar, this can’t happen’”

Blankfein, die voorbereidingen treft om later dit jaar na 12 jaar als CEO van Goldman Sachs af te treden, is constant in zijn afwachtende houding. Hij heeft het nooit afgekraakt, maar ook nooit volledig omarmt.

Wall Street transitie

Ondertussen stappen steeds meer Wall Street insiders over naar de cryptowereld. Christopher Matta, medeoprichter Crescent Crypto Asset Management, beheerde eerder als Vice-President bij het Goldman Sachs Philanthropy Fund and Trust Company 7 miljard dollar. Afgelopen jaar stapte hij over naar de crypto’s.

Tegen CNBC legt hij uit dat er zoveel interesse was vanuit enkel zijn eigen netwerk om in crypto te beleggen, inclusief een hoop Goldman Sachs collega’s, dat het voor hem niet meer dan logisch was de overstap te maken.

Bronnen: Bloomberg, CNBC

Foto: Flickr / Financial Times

Inschrijven nieuwsbrief