Grote wendingen deze week: Spot ETH ETF’s, inflatiecijfers en meer!

70678 totale weergaven
Grote wendingen deze week: Spot ETH ETF's, inflatiecijfers en meer!

Deze week belooft een cruciale periode te worden voor de crypto-gemeenschap.

  • Investeerders wachten vol spanning op de goedkeuring van spot ETH ETF’s.
  • Later deze week zal het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden waarschijnlijk stemmen om het veto van SAB 121 ongedaan te maken.
  • In mei besloot de regering-Biden om het besluit van de wetgevers om de SAB 121-wetten in te trekken, te vetoën.
  • Bovendien zal de VS de CPI- en PPI-cijfers voor juni vrijgeven en zal Fed-voorzitter Jerome Powell naar verwachting zijn halfjaarlijkse monetaire beleidsverklaring afleggen voor het Huis van Afgevaardigden.

Goedkeuringen van Spot ETH ETF’s

Een van de meest besproken onderwerpen deze week is de mogelijke goedkeuring van spot ETH ETF’s. Dit zou een belangrijke mijlpaal zijn voor de cryptomarkt, omdat het investeerders een nieuwe manier biedt om blootstelling aan Ethereum te krijgen zonder daadwerkelijk ETH te hoeven kopen.

Een goedkeuring zou niet alleen de legitimiteit van Ethereum vergroten, maar ook de toegang voor institutionele en particuliere beleggers verbeteren. Wat betekent dit voor jou als investeerder? Het kan een aanzienlijke invloed hebben op de prijs van ETH en de algehele marktactiviteit.

SAB 121 Veto en wat dit betekent

Deze week wordt ook verwacht dat het Amerikaanse Huis zal stemmen om het veto van de regering-Biden op de intrekking van SAB 121 ongedaan te maken. SAB 121 heeft te maken met boekhoudkundige richtlijnen voor crypto. Het besluit van de wetgevers om deze wet in te trekken zou een stap voorwaarts zijn voor de adoptie van crypto in de financiële sector.

Het ongedaan maken van het veto zou kunnen leiden tot gunstigere omstandigheden voor bedrijven die crypto op hun balans willen houden.

Inflatiecijfers en de impact op crypto

Een ander belangrijk punt deze week is de vrijgave van de CPI- en PPI-cijfers voor juni. Deze inflatie-indicatoren geven inzicht in de economische gezondheid van de VS en kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de cryptomarkten. Hogere inflatiecijfers kunnen leiden tot verhoogde interesse in crypto als hedge tegen inflatie.

Bovendien is er een kans van 50% dat de Federal Reserve de rente met 25 basispunten verlaagt tegen november van dit jaar. Dit zou de markten een impuls kunnen geven en mogelijk leiden tot een stijging van de crypto-prijzen.

Fed voorzitter Powell’s verklaring

Fed-voorzitter Jerome Powell zal zijn halfjaarlijkse monetaire beleidsverklaring afleggen voor het Huis van Afgevaardigden. Zijn opmerkingen zullen nauwlettend worden gevolgd door zowel traditionele als crypto-investeerders. Powell’s visie op de economische vooruitzichten en het monetaire beleid kan grote gevolgen hebben voor de marktstemming en de waarde van crypto.

Een dovish standpunt zou kunnen leiden tot een stijging van de risicovolle activa, waaronder crypto.

Wat betekent dit voor Nederlanders?

Deze week biedt tal van kansen voor investeerders in de cryptomarkt. Of je nu een doorgewinterde crypto-veteraan bent of net begint, het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen.

De mogelijke goedkeuring van spot ETH ETF’s, de stemming over het SAB 121 veto, de inflatiecijfers en de verklaring van Powell kunnen allemaal invloed hebben op de markten.

Het is een goed moment om je portfolio te evalueren en te overwegen hoe deze gebeurtenissen jouw investeringsstrategieën kunnen beïnvloeden.

Actie ondernemen

Nu is het moment om actief te blijven en voorbereid te zijn op de komende veranderingen. Overweeg om je kennis over de marktdynamiek te verdiepen en de impact van deze gebeurtenissen te analyseren.

Misschien wil je zelfs nieuwe posities innemen in afwachting van positieve bewegingen in de markt. Doe je onderzoek, blijf geïnformeerd en wees klaar om te handelen als de situatie daarom vraagt.

Samenvatting

Deze week belooft een spannende en cruciale periode te worden voor de cryptogemeenschap. Met mogelijke goedkeuringen van spot ETH ETF’s, belangrijke stemmen in het Amerikaanse Huis, de vrijgave van inflatiecijfers en de verklaring van Powell, staan er grote veranderingen op de horizon.

Blijf geïnformeerd, evalueer je strategie en wees klaar om actie te ondernemen. Dit is een kans om je investeringen te laten groeien en te profiteren van de dynamische wereld van crypto.

xoxo Sophia!

Lees meer over:
crypto updatemarkt update

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....