Hup Bitcoin: Satoshi’s verdienen met online shoppen via Stekking

333 totale weergaven

In deze nieuwe aflevering van Hup Bitcoin praten we met Léon de Bruin over stekking.com, e-commerce en het Lightning Network. Dit is een website waarmee je kleine beetjes Bitcoin (of satoshi’s) kunt verdienen door online te shoppen.

Léon heeft zijn achtergrond in bestuurlijke informatiekunde en software ontwikkeling. Na een tijdje heeft hij de overstap gemaakt naar e-commerce en in deze wereld levert hij nu een Lightning concept, onder de naam Stekking.com.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze aflevering van Hup Bitcoin is mede mogelijk gemaakt door twee Nederlandse brokers: Bitcoin Meester en SATOS.

Online shoppen en 'stacking sats'

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“Afgelopen jaar wilde ik meer 'skin in the game'. Daaruit ontstonden verschillende ideeën en Stekking was één van de meest voor de hand liggende opties. Zo is dit idee in de markt gezet bedoeld om te testen". [/penci_blockquote]

Als je vanuit China via AliExpress of DHGate nieuwe producten laat bezorgen, krijg je hiervoor respectievelijk 3,2% en 1,5% van je aankoop voor terug. Een leuke manier om satoshi's te verdienen met online shoppen.

Een bitcoin staat voor 100 miljoen satoshi's (sats). In sommige landen is één sat meer waard dan één cent van hun lokale valuta.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author=" "]“Ik heb een ver verleden in software ontwikkeling, maar eigenlijk niets mee gedaan. Ik wilde bouwen aan een applicatie en toen ben ik gaan nadenken over de mogelijkheden van Bitcoin en Lightning.”[/penci_blockquote]

"Zo zijn we op Stekking uitgekomen. Het is eigenlijk een cashback (en omdat wij bitcoin weggeven is het eigenlijk een satsback) website waarbij gebruikers een beloning krijgen voor een aankoop bij webshops".

Maar wat is dan het verdienmodel van deze start-up?

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Jij doet aankopen bij een bepaalde website en wij ontvangen daarvoor een advertising fee. Een deel van deze fee geven wij direct terug naar de gebruiker in de vorm van een korting. Deze krijgt men uitgekeerd in de vorm van satoshi’s en Bitcoin.”[/penci_blockquote]

Op deze manier kun je bij aankopen bij de Hema, Lidl en Walibi geld terugkrijgen. De website, die op dit moment nog in beta is heeft al een groot aantal partners aan zich weten te binden.

Léon vertelt dat er op dit moment ~400 webshops aan Stekking zijn gekoppeld. Eind 2020 moeten dit er 1.000 zijn.

Website lancering

De website is vorige week gelanceerd en je kunt er nu dus zelf ook zelf al gebruik van maken. Het werkt als volgt:

“Je maakt een account aan, je logt in en je ziet een overzicht van de aangesloten shops. Je klikt op één van deze websites en vanuit Stekking krijg je een redirect naar de betreffende website.

Op dat moment is jouw click (en aankoop) versleuteld getracked. Deze gegevens komen bij ons terug en op dat moment zetten wij de vergoeding die wij krijgen om naar satoshi’s en deze komen dan in jouw account zichtbaar. Na bevestiging van de webshophouder krijgt men de sats op zijn account gestort."

Europese markt voor e-commerce

Bijzonder is dat alle betalingen plaatsvinden op het Lightning Network. Daarmee is Stekking.com de eerste partij in Europa die een dergelijk concept neerzet.

Door in je account websites te openen vanaf Stekking, worden ze geregistreerd op jouw inloggegevens. Iedere keer als je nu een betaling overmaakt in de richting van een van de websites, krijg jij automatisch een mailtje waarin staat hoe je de sats kunt claimen.

Op deze manier kun je dus via Stekking satoshi’s stacken die je normaal gezien nooit terug zou kunnen krijgen.

Verder komen ook LNPay, lnurl en ook de potentiële toekomst van extensies en mobiele apps komen aan bod. Tot slot praatten we ook kort over de AMLD5 wetgeving en de invloed ervan op dit initiatief.

Luister hier naar het hele verhaal van Léon over Stekking.com op Anchor en YouTube.

Anchor

Youtube