INTERVIEW Deze Nederlandse student én cryptotrader (25) verdiende tonnen met de bitcoin: “Cryptovaluta grote bedreiging voor wisselkantoren zoals Western Union en Moneygram”

1016 totale weergaven

De anonieme “X” is een 25-jarige cryptotrader met naar eigen zeggen een “netto waarde tussen de 250.000 en 2,5 miljoen euro”. In een exclusief interview met Bitcoin Magazine Nederland doet hij uit de doeken hoe hij dagelijks handelt en hoe hij de toekomst van cryptovaluta ziet. Hij verdiende tonnen met de bitcoin, maar deze gaat de euro of dollar vooralsnog niet vervangen. Het zijn vooral wisselkantoren zoals Western Union en Moneygram die moet vrezen voor hun bestaan.

Hoe ben je in de cryptovaluta wereld gerold?
X: “Ik speelde videogames en je kon met games zoals World of Warcraft digitale munten verdienen. Met een spel als Counterstrike werd alles in bitcoin betaald. Zo kon je skins kopen en verkopen voor bitcoin. Vanaf medio 2016 ben ik in bitcoin gaan handelen. Dat begon met een bedrag van circa 500 dollar. Door te handelen in de skins had ik na zes maanden drie tot vier bitcoin verzameld. Vorig jaar maart 2017 heb ik me als trader aangesloten bij de open source, online community Whalepool. Het type investeerder verschilt. Sommigen investeren 500 euro, anderen 50 tot 60 miljoen euro. Er is ook een Telegramgroep van 25.000 mensen waar iedereen zich bij kan aansluiten om informatie over de cryptovalutamarkt uit te wisselen. Het is leuk om aan cryptovaluta te verdienen, maar het is leuker om elkaar op een transparante manier te helpen.”

Wat heb je met het handelen verdiend?

X: “Ik heb vorig jaar een huis kunnen kopen zonder hypotheek, dus dat geeft antwoord op je vraag. Ik heb nog zoveel ton spaargeld op de bank en ik heb een aantal ton geïnvesteerd in privébedrijven en een cryptoruilbeurs. Ik handel met enkele tonnen. In principe hoef ik gedurende het jaar geen fiat over te maken een ruilbeurs en leef ik van mijn portfolio. Elke maand keer ik circa 3.000 euro aan me uit. Want: alleen de fiat op de bank is echt. De winst op een cryptoruilbeurs nog niet. Ik studeer, maar ik handel bijna dagelijks zodra ik een kans zie. Ik handel veel met de cryptomunten bitcoin, ethereum, ripple en neo. Ik verdiep me echt in een cryptomunt zelf en zie mezelf als een trader voor de lange termijn. Maar ik maak ook veel korte termijn winst.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat was je beste trade of grootste misser?
X: “Ik heb het meeste verdiend met zogenaamde chainsplit tokens en bitcoin. Zodra de markt zo omlaag gaat als dit, dan is een tradingbot handig om kleine verschillen tussen de cryptovaluta op de diverse ruilbeurzen als winstje mee te pakken. Ik ga altijd uit van mijn balans van de dag en ik wil het altijd beter doen dan de markt zelf. Ik weet lang breakeven te spelen, ook al zakt de markt, dat is de kunst.”

Wat verwacht je van de markt dit jaar?

X: “De uitkomsten uit de G20-top zijn positief. De overheden gaan crypto niet verbieden. Ze kunnen het ook niet stoppen. Ik heb onder meer met banken gesproken tot aan de prins van Liechtenstein die allen beamen: “Cryptovaluta is niet te stoppen”. Ze gaan het wél reguleren, maar ik verwacht dat regulering lang gaat duren. In 2025 is de blockchain en de onderliggende cryptovaluta volledig geadopteerd, maar het duurt nog één tot twee zittingstermijnen voordat overheden zover zijn. Vooropgesteld: er zijn regels nodig om het stabiel te laten groeien en de speculatie eruit te halen. Er is natuurlijk ook weerstand, wat denk je? Iemand heeft 30 tot 40 jaar hard gewerkt om hoog aan de businessladder te geraken en ineens komt bitcoin langs. Ook zijn er de afgelopen jaren heel veel mensen heel rijk geworden met cryptovaluta. De overheid zal daar controle over moeten krijgen, omdat je anders een Venezuela krijgt.”

“Ik vind het onterecht dat bitcoin in de hoek van wiswassen en criminaliteit wordt gestopt. Elke transacties is namelijk na te gaan en transparant. Elke bitcoin zit ergens in een wallet. Ik vergeleek het bij mijn accountant met een blauwe knikker. Stel dat elke bitcoin een blauwe knikker is, dan heeft de ruilbeurs een blauwe pot en zij weten precies waar welke bitcoin vandaan komt en welke persoon achter een account zit. Een bitcoin biedt veel gedetailleerdere informatie dan een bank dus is opsporing ook gemakkelijker.”

Wordt bitcoin een betaalmiddel zoals de euro en de dollar?
X: “Ja, het wordt een betaalmiddel, maar het gaat niet de euro of dollar vervangen. Om een voorbeeld te geven wanneer bitcoin goed uitkwam. In 2016 was ik in India en ik kon daar op het vliegveld niet pinnen en mijn creditcard werkte niet. Gelukkig kon ik wel wat bitcoin omwisselen in rupees om verder te kunnen. In Nederland zijn we erg verwend met iDeal, maar in veel andere landen heb je niet dat betaalgemak. Wij hebben vrijheid en democratie, maar velen op de wereld hebben dat niet. Cryptovaluta kan voor deze mensen een thuishaven betekenen en een ‘hedge’ een risicobeperking van hun eigen munt.
Ik zie cryptovaluta erg bedreigend voor de Western Unions van deze wereld, omdat hun positie als intermediair steeds meer onder druk komt te staan. De transactiekosten van cryptovaluta zijn vele malen lager dan bij deze wisselkantoren.”

Lees ook: Western Union test betalingen op het ripple-netwerk >>

Deze top 3 cryptovaluta zijn volgens cryptotrader “X” ondergewaardeerd

1. Bitcoin (BTC)

X: “Ik heb geluk gehad met mijn trades. Maar ik zit ook urenlang achter mijn PC. Ik gok niet. Ik verdien mijn geld niet met een hype zoals TRON (TRX), maar met bitcoin en dat wil ik graag zo houden. Ik verwacht dat bitcoin in juni dit jaar rond de 14.000 dollar staat.
De kostprijs om een bitcoin te mijnen ligt gemiddeld rond de 6.000 dollar (hoewel er lagere kostprijzen worden geclaimd, redactie). Voorlopig zeggen mijn charts zat de bitcoin met 7.200 dollar een heel sterke bodem heeft.

Stel dat we een “dubbele bubbel” krijgen zoals voorheen, dan kan de bitcoin naar de 80.000 dollar dit jaar. Maar ik hoop het niet. Ik zou me zelfs heel ziek voelen, want met een “pump” komt er ook “dump”.

2. Ethereum / EOS / NEO / Metaverse ETP

X: “Ethereum is een belangrijk platform voor Initial Coin Offerings en dat zal het voorlopig wel blijven. ETH is het eerste en het meest gebruikte platform net zoals de bitcoin de eerste cryptomunt is. Ethereum is vergelijkbaar met Internet Explorer in 1999, het zit nog steeds op elke pc of laptop. Maar inmiddels browsen we met Google, Firefox of Safari.
Ik verwacht niet dat dit het jaar wordt voor ethereum, omdat ze continu aan hun platform moeten sleutelen.
Ze krijgen ook concurrentie van EOS, NEO en ETP. Zodra de VS en China in de arena van cryptovaluta stappen, verwacht ik meer start-ups die hun blockchain gaan bouwen op EOS of NEO. Ethereum zal dan meer in Europa, Rusland en Afrika gebruikt gaan worden. “

3. Aventus (AVT)

X: “Aventus wil net zoals het Nederlandse GUTS de woekerprijzen van tickets tegengaan. De marktkapitalisatie ligt met zes miljoen dollar erg laag. De valuta heeft de potentie om naar 30 tot 40 euro te gaan. Wel een munt voor de langere termijn te hodlen.”

(disclaimer: “X” heeft zelf posities in de bovenstaande cryptovaluta)

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd