Investeerders in Duitse ICO’s lijden verliezen tot 90 procent

951 totale weergaven

Beleggers in Duitse ICO’s hebben tot liefst 90 procent van hun ingelegde kapitaal zien verdampen. Misschien niet verwonderlijk gekeken naar de grote verliezen in de cryptomarkt afgelopen jaar maar evengoed pijnlijk.

Enorme dalingen ICO’s

Het Duitse zakenblad WirtschaftsWoche vergeleek de huidige prijzen van Initial Coin Offerings (ICO’s) van Duitse startups met de prijzen van begin september 2018. Uit het rapport bleek dat de Duitse ICO’s, met een waardeverlies tot 90 procent, meer verliezen hebben geleden dan de grotere cryptomunten. Bitcoin en ethereum kenden echter toch ook sterke dalingen na recordhoogtes te hebben bereikt eind 2017. Bitcoin verloor bijna 70 procent aan waarde sinds haar hoogtepunt terwijl ethereum meer dan 80 procent in moest leveren sinds haar hoogtepunt in februari dit jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Buitenlandse uitgifte

Tot nu toe blijken slechts acht startups met een hoofdkantoor in Duitsland hun ICO te hebben afgerond, zo blijkt uit het onderzoek. Veel andere Duitse ICO’s werden uitgevoerd door juridisch onafhankelijke bedrijven in het buitenland. Zo is de coin van Naga, genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (Frankfurter Börse), uitgegeven in Belize.

Van de talrijke Duitse ICO’s slaagden enkel het financieringsplatform Neufund en de shopping app Wysker erin om de waarde van hun tokens stabiel te houden. Vijf andere projecten, zoals de Frankfurtse financiële start-ups Savedroid en Iconiq Lab, verloren tussen respectievelijk 40 en 92 procent aan waarde.

Liever een IPO

Afgelopen zomer meldde IT-branchevereniging Bitkom dat Duitse IT-startups nog steeds de voorkeur geven aan een klassieke beursintroductie (een Initial Public Offering of IPO) boven een ICO voor het aantrekken van kapitaal. In een enquête onder 302 IT- en internet startups gaf 22 procent van de respondenten aan dat ze van plan waren naar de beurs te gaan, terwijl slechts drie procent aangaf dat ze geld wilden ophalen middels een ICO.

Bronnen: WIwo, Cointelegraph

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief