Justin Sun (ceo TRON) interview: “Ik blijf vooral bitcoin (BTC) kopen”

Tijdens de tweedaagse techconferentie The Next Web in Amsterdam kreeg Bitcoin Magazine NL de kans om Justin Sun, oprichter en ceo van TRON (TRX) te interviewen.

Vooraf vertelde de voorlichter dat Sun een “beetje chagrijnig” is. Voordat het interview begint zit Sun ook druk telefonerend in de persruimte de nodige commando’s in het Chinees door te zenden naar de andere kant van de lijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sun heeft dan ook een gespannen dag als het nieuws breekt dat zijn Chief Technology Officer is weggelopen bij TRON (werd na het interview pas bekend, redactie).

CTO loopt weg

De kompaan van Justin Sun, Lucien Chen, stopt met het bouwen aan TRON. Chen begon als Chief Technology Officer (CTO) samen met Sun het project dat we nu kennen als TRON.

Na twee jaar samenwerken aan deze blockchain besluit Chen te stoppen. Hij wil een ‘nieuwe TRON’ bouwen. Dit laat hij weten in een blogpost.

De redenen dat hij stopt:

Binance hack en Hodlonaut

Na een kwartiertje oponthoud neemt hij vervolgens alle tijd om de vragen te beantwoorden op kalme, bedachtzame manier.

Sun manifesteert zich op Twitter regelmatig als een “redder in nood”. Degene die aan ceo Changpeng ‘CZ’ Zhao aanbiedt om 7.000 bitcoin (BTC) over te maken na de recente digitale roof van deze cryptobeurs.

Ook bood hij de twitteraar Hodlonaut aan om eventuele advocaatkosten op zich te nemen, nadat Bitcoin SV voorman Craig Wright Hodlonaut voor het gerecht sleept wegens smaad en laster.

Binance is recent slachtoffer geweest van een hack. Jij bood aan om 7.000 BTC (ca. $41 miljoen) aan Binance te geven. Waarom?

JS: “Dat heb ik getwitterd aan Changpeng “CZ” Zhao van Binance en ik heb hem een berichtje gestuurd. Ik wil daarmee het vertrouwen in crypto terugbrengen. Na een hack zijn mensen in paniek en verliest men vertrouwen.

Met een dergelijke actie wil ik het vertrouwen terugbrengen. CZ heeft geantwoord dat het goed gaat en zodra hij mijn hulp nodig heeft, laat ie het weten.

Ik ken ‘CZ’ al sinds 2014 en we mogen elkaar vrienden noemen. In totaal heeft de TRON Foundation 3 miljoen gedoneerd aan de Binance Foundation dus er is wel sprake van een innige samenwerking.

Ik verwacht dat zodra Binance weer helemaal open is gesteld voor de handel, de koersen ook weer verder herstellen. Inmiddels is de bitcoin prijs weer aan het stijgen.”

Ook voor Hodlonaut heb je aangeboden om zijn advocaatkosten te betalen. Hij wordt immers door Bitcoin SV Craig Wright, de vermeende bedenker van bitcoin, aangeklaagd.

JS: “Ik zit op één lijn met ‘CZ’ richting Craig Wright. Die dreigt altijd mensen met gerechtelijke stappen. Hij weet dat de gemiddelde twitteraar of developer niet de advocaatkosten kan dragen. Daarom gaan we $200.000 doneren aan het charityfonds van Binance om de rechtszaak tegen CSW te financieren.”

BitTorrent en BTT token

TRON heeft BitTorrent gekocht en heeft er ook de nodige kritiek op ontvangen. Wat is bijvoorbeeld nu de toegevoegde waarde van een utility token voor het BitTorrent netwerk? Wordt die token wél gebruikt?

Volgens Justin Sun zijn er diverse toepassingen mogelijk. Hij zegt: “We zien het BitTorrent netwerk met meer dan 100 miljoen gebruikers als het grootste decentrale netwerk ter wereld.”

”Binnenkort worden de BTT token en wallet op de BitTorrrent clients geïmplementeerd. Door het delen van je bandbreedte kun je BTT tokens verdienen. Je kunt BTT spenderen voor meer bandbreedte. Wij denken dat gebruikers nu een prikkel krijgen om hun computer en daarmee het netwerk “aan” te houden 24 uur en 7 dagen per week. Hoe meer gebruikers, hoe robuuster het netwerk wordt.”

Sun ziet verder het netwerk van TRON dagelijks groeien. Volgens de ondernemer verwacht het netwerk dit jaar 2.000 dApps te hebben draaien. Dan rest natuurlijk de vraag: hoeveel worden die applicaties daadwerkelijk gebruikt. Dat gaan we meemaken.

Andere crypto

Sun is naast TRON ook actief in het beleggen in andere cryptovaluta: ”Ik blijf bitcoin kopen.” Daarnaast heeft ‘zijn’ blockchain zaken afgekeken/gekopieerd van projecten als Stellar, Ethereum en ook de privacy-oplossingen van Zcash diende als inspiratie voor TRON.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...