Kan de bitcoin koers herstellen in juli? Historische data zegt van wel

2562 totale weergaven
Top crypto van 2024: Jouw gids voor investeren

Bitcoin (BTC) heeft een bloederige maand doorgemaakt. Met nog slechts enkele dagen te gaan lijkt de bitcoin koers de maand juni diep in het rood te gaan sluiten. Hoewel het sentiment flink is aangetast, biedt historische data een sprankje hoop voor investeerders. Na een daling in juni herstelde de bitcoin koers in juli telkens weer sterk. Is er na regen weer zonneschijn voor bitcoin de komende maand?

Bitcoin’s dramatische junimaand

Nu de maand ten einde loopt, is het tijd om de balans op te maken. Bitcoin lijkt zijn tweede negatieve maand van het jaar tegemoet te gaan, tenzij de koers tijdens het laatste weekend een spectaculaire ommekeer maakt.

Bitcoin luidde de maand juni in met een prijs van zo’n $ 67.500. Op het moment van schrijven bevindt de prijs zich bijna 9% lager op grofweg $ 61.300. Met nog een laatste weekend in het verschiet lijkt de kans erg klein dat de maand niet in het rood afgesloten wordt. Doorgaans vertoont de bitcoin koers namelijk weinig volatiliteit op weekenddagen.

April was de enige andere slechte maand voor bitcoin dit jaar met een prijsdaling van bijna 15%. 

In de eerste week van juni zag het er allemaal nog erg goed uit voor bitcoin. De bitcoin koers bewoog langzaam maar zeker richting zijn all-time high, maar de weerstand rond $ 71.000 bleek te sterk te zijn. Op 7 juni werd een absolute piek van $ 72.000 bereikt, vlak onder de in maart gevestigde recordprijs van bijna $ 74.000, maar sindsdien is de koers in een vrije val terechtgekomen.

Het gevreesde steunniveau van om en nabij de $ 60.000 werd afgelopen maandag doorbroken met een bodem vlak onder de $ 59.000. Al snel werd het cruciale level van $ 60.000 echter weer heroverd, waar het sindsdien stand heeft gehouden.

Sterke maand in het verschiet voor bitcoin?

Opmerkelijk genoeg werd een verlies in juni in het verleden telkens opgevolgd door een donkergroene juli. Alle vijf keren dat bitcoin sinds 2013 onderuit ging in juni, bracht juli een sterk herstel teweeg voor de koers. 

Historisch gezien heeft bitcoin in juli gemiddeld een stijging van bijna 18% laten zien na een daling in juni.

Zoals te zien in onderstaande tabel komt het gemiddelde rendement voor juli sinds 2013 uit op 7,98%, met een totaal van 7 prijsstijgingen.

Bron: Coinglass
Bron: Coinglass

Of bitcoin de komende maand zijn patroon uit het verleden voort zal zetten valt natuurlijk nog te bezien. Data uit het verleden biedt natuurlijk allerminst een garantie voor de toekomst.

Lees meer over:

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd