Kim Dotcom waarschuwt voor crash fiat geld: “Koop goud en bitcoin”

816 totale weergaven

Kim Dotcom, ondernemer en maker van de ter ziele gegane hostingbedrijf MegaUpload, heeft meer vertrouwen in bitcoin en andere cryptocurrency dan in fiat geld. Hij spoort zijn fans dan ook aan om zo snel mogelijk cryptomunten aan te schaffen.

Dotcom: fiat crash komt er 100%

In een reeks van verschillende tweets van Dotcom op 12 augustus, waarschuwt hij iedereen om de dollar te vermijden. Hij uit zijn zorgen over de gigantische schuld van de Amerikaanse regering. Hij schreef: Geloof me, koop crypto en goud, de dollar zal waardeloos worden. Alle oude geldvaluta’s zullen instorten na een grote economische crash. Hij zegt op Twitter dat de eerder vernoemde crash onvermijdelijk is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nationale schuld

De opvallende uitspraken van Dotcom werden gemaakt na het rapport van de Congressional Budget Office. De nationale schuld van de VS is met 20 procent gestegen. De voornaamste reden voor het verlies is de verlaging van de belasting en de hoge uitgaves van de regering. De schuld groeit momenteel met 1.000 miljard dollar per jaar. Deze schuld kan nooit zomaar afbetaald worden en zal er uiteindelijk voor zorgen dat er een wereldwijde economische crash gaat plaatsvinden.

ICO in september

Dotcom laat vaker zijn meningen horen over het monetaire beleid van de Amerikaanse overheid, en is in september begonnen aan een ICO voor zijn K.im platform voor het delen van inhoud, inclusief de bitcoinvriendelijke Bitcache.

Het project heeft sinds de aankondiging al meerdere malen te maken gehad met vertragingen. Dotcom probeert continu gebruikers gerust te stellen die graag het eindproduct willen bekijken. “Ik ben een perfectionist en neem daarom mijn tijd om de dingen die ik doe, goed te doen”, schreef hij op 30 juli.

De ondernemer heeft de nodige controverse veroorzaakt in de wereld van cryptocurrency. In november vorig jaar, bijvoorbeeld, leidde zijn goedkeuring van bitcoin cash tot wantrouwen op sociale media. Dotcom heeft bitcoin cash in het openbaar niet meer in de mond genomen.

Vorige week heeft Bitcoin Cash initiatiefnemer Roger Ver, CEO van Bitcoin.com, nog een protocol aangekondigd die het mogelijk maken om ICO-tokens te lanceren op het Bitcoin Cash netwerk. In een video bij Wormhole Cast liet Ver ook doorschemeren dat Bitcoin.com mogelijk een eigen ICO gaat uitbrengen.

Bron: Bitcoinist / Investment Watch Blog

Foto: Wikimedia

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...