KORT NIEUWS: belasting betalen met bitcoin in Florida; “Upbit doet niets verkeerd”; CME Group denkt aan ethereum derivaten

1065 totale weergaven

Bitcoin MagazineNL komt regelmatig met een korte nieuwsupdate.

Belasting betalen met bitcoin en bitcoin cash in Florida

Betaalprovider Bitpay heeft een deal gesloten met de regionale belastingdienst in Florida. In Seminole County om precies te zijn.
Burgers kunnen BTC en BCH gebruiken om hun (vermogens) belasting te betalen. Maar ook voor het afrekenen van je rijbewijs of paspoort wordt crypto geaccepteerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Politie-onderzoek: “UPbit ging niet in de fout”

UPbit heeft geen wet overtreden in Zuid-Korea, blijkt uit een grootschalig politie-onderzoek in het land. UPbit is de grootste ruilbeurs in het cryptogekke land. Zo’n dertig tokens op de ruilbeurs hebben namelijk geen wallet-support op de ruilbeurs. Dat betekent dat een gebruiker deze eerst in bitcoin of ethereum moet omzetten om deze van de ruilbeurs te onttrekken. De autoriteiten hebben onderzocht of de ruilbeurs wel genoeg liquiditeit heeft om door te blijven opereren. Vooralsnog lijken die beschuldigingen ongegrond.

CME Group komt op termijn met ethereum derivaten

Sinds begin zijn deze week er ethereum prijsindexen te zien op de websites van CME Group en Crypto Facilities. CME in Chicago geldt als het grootste derivatenplatform ter wereld. Naar verwachting gaat de derivatenbeurs op termijn ethereum futures aanbieden, zoals dat nu ook gebeurt met bitcoin.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...