Kraken doneert 17,5 bitcoin (BTC) aan “hackerscommunity” San Francisco

Een complete verrassing toen John Backus van “hackerscommunity” Noisebridge uit San Francisco donderdagochtend zijn mail opende.

Kraken doneert 17,5 Bitcoin (BTC)

Er stond ineens 17,513 bitcoin (BTC) op zijn wallet, goed voor $156.000 ten tijde van de donatie. Deze is afkomstig van Kraken uit dezelfde stad, één van de grootste cryptobeurzen uit de industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kraken kwam in actie naar aanleiding van een verontrustende tweet van Backus.

Bitcoin transactie

In een interview met Cointelegraph zegt Backus “geschokt” te zijn door de donatie.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Ik stuurde een tweet met de vraag om te doneren. Aan het einde van avond hadden we zo’n 200 dollar verzameld. Ik stond op, checkte mijn Twitter en zag toen een tweet van Kraken.”[/penci_blockquote]

Hij wist namelijk ook niet hoe hij de onderstaande tweet van Kraken moest interpreteren. Backus volgde de transactie link uit de tweet:

“Toen ik op de link klikte zag ik 30 inputs en 50 outputs en kon ik niet ontwaren hoe groot de donatie was. Ik zag toen het Noisebridge adres met 17,5 bitcoin erop. Maar ik kon het eerst niet geloven. Iemand uit ons Slack account bevestigde dat de transactie echt was’.

Noisebridge

Noisebridge is al twaalf jaar een populaire verzamelplek voor (white hat) hackers in de regio San Francisco. De organisatie “leeft” van private donaties, er is geen CEO die de organisatie runt.

Volgens donateur Tyler Maran, kampte de organisatie plots met een financieel tekort. Zo voldeed het sprinkler-systeem niet meer aan het brandveiligheidseisen. De geschatte kosten om het systeem te vervangen is geschat op $150.000.

Het gebouw was al eerder toe aan een opknapbeurt, zo blijkt uit een artikel uit april 2019 in de San Francisco Examiner.

Kraken is volgens marktvorser Coinmarketcap goed voor 147 miljoen dollar aan handelsvolume de afgelopen 24 uur. De handelsparen BTC/USD, BTC/EUR en BTC/USD (futures) zijn goed voor de helft van het volume.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdonatieKraken

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...