Max Keiser: ‘Bitcoin hash rate blijft stijgen terwijl vertrouwen in fiat afbrokkelt’

849 totale weergaven

Max Keiser: Bitcoin hash rate blijft stijgen terwijl vertrouwen in fiat afbrokkelt. De Bitcoin hash rate representeert de totale computerkracht die in het netwerk zit. Deze week bereikte deze weer een nieuw record.

Volgens Bitcoin bull Max Keiser kan dat weleens het einde van fiatgeld betekenen. Sinds de halving in mei heeft Bitcoin 60% aan hash rate gewonnen. Het netwerk klom in die tijd van 90 exahashes per seconde, naar een record van 144.8 exahashes per seconde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hash rate Bitcoin blijft stijgen

Kort na de halving kreeg de hash rate even een korte dip, maar inmiddels is het netwerk weer naar nieuwe recordhoogten gegroeid. Rond de halving is er altijd speculatie over zogenaamde miner-capitulatie, maar die is inmiddels weer van tafel.

De enorme stijging van de hash rate kan volgens sommigen een mooi vooruitzicht voor de prijs zijn. Hoe hoger de hash rate, hoe veiliger het netwerk en hoe meer vertrouwen investeerders en miners in Bitcoin hebben.

Volgens Max Keiser volgt de prijs de hash rate. Hij noemt de prijs een “lagging indicator for the BTC protocol”. Alles volgt volgens Keiser dus de hash rate. Dat zou betekenen dat we mooie tijden tegemoet gaan.

Hash rate is meer dan een simpele barometer

Voor Keiser is de hash rate de belangrijkste graadmeter voor Bitcoin. Het geeft volgens hem aan hoe het gaat met de adoptie en het dalende vertrouwen in het huidige financiële systeem.

“De prijs vertelt je alleen maar hoe slecht fiatgeld het goed, terwijl de hash rate je vertelt hoeveel van de beschikbare energie er wereldwijd naar Bitcoin gaat.” Hij gaat verder: “Als we in de buurt komen van hyperbitcoinization is de prijs niet meer belangrijk, omdat er dan geen fiatgeld meer is om bitcoin mee te vergelijken.”

Keiser denkt ook dat het wereldwijde energieverbruik van Bitcoin, dat op 1% ligt, zal blijven toenemen. Bitcoin wordt volgens hem de meest dominante gebruiker van energie ter wereld.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....