MicroStrategy haalt $800 miljoen op om extra bitcoin te kopen

6882 totale weergaven

MicroStrategy gaat nog meer bitcoin kopen. Het bedrijf heeft al 214.000 BTC in kas, en daar komt nog flink wat bij.

MicroStrategy heeft met succes $800 miljoen opgehaald via de uitgifte van 2,25% convertibele senior notes, die in 2032 vervallen. Deze notes werden aangeboden aan gekwalificeerde institutionele kopers.

Het bedrijf verwacht een netto-opbrengst van ongeveer $786 miljoen, na aftrek van kosten. Deze opbrengst zal voornamelijk worden gebruikt voor de aankoop van bitcoin, naast andere algemene bedrijfsdoeleinden.

De obligaties kunnen worden geconverteerd naar contanten, aandelen van MicroStrategy, of een combinatie daarvan. Het is een nieuwe stap in een proces waar het bedrijf jaren geleden al mee begon: op zoveel mogelijk manieren bitcoin vergaren. Ook met ‘ouderwetse’ tools als obligatie-uitgiftes.

MicroStrategy heeft al aanzienlijke hoeveelheden bitcoin in zijn portefeuille en blijft zijn positie versterken als een van de grootste institutionele houders van deze cryptocurrency. Deze stap komt in een tijd waarin de markten voor cryptocurrency volatiliteit vertonen, maar het bedrijf blijft vertrouwen op de lange termijn waarde van bitcoin.

Startegie van MicroStrategy

De convertibele obligaties bieden investeerders een aantrekkelijk rendement en een mogelijkheid om te profiteren van de toekomstige waardestijging van MicroStrategy-aandelen. Voor MicroStrategy betekent deze financieringsmethode een relatief goedkope manier om kapitaal aan te trekken zonder directe verwatering van het aandelenkapitaal.

Dit type financiering stelt het bedrijf in staat om zijn agressieve bitcoin-strategie voort te zetten, wat zowel voor- als nadelen heeft. De afhankelijkheid van de volatiliteit van de bitcoin prijs kan leiden tot aanzienlijke schommelingen in de balans van het bedrijf, maar biedt ook het potentieel voor hoge rendementen als de waarde van bitcoin stijgt.

De beslissing om meer bitcoin te kopen is een voortzetting van de strategie van CEO Michael Saylor, die een sterke voorstander is van bitcoin als opslag van waarde. Volgens Saylor biedt bitcoin een superieure bescherming tegen inflatie in vergelijking met traditionele valuta’s en activa. Door te blijven investeren in bitcoin, positioneert MicroStrategy zichzelf als een pionier in de adoptie van digitale valuta’s door bedrijven.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd