MicroStrategy wil $500 miljoen uit de markt halen om meer bitcoin te kopen

2912 totale weergaven
bitcoin BTC microstrategy Saylor

MicroStrategy kondigt plannen aan om $500 miljoen op te halen via zogenaamde converteerbare senior notes om nog meer Bitcoin te kopen. Dat maakt de Amerikaanse IT-dienstverlener via een persbericht bekend.

Nieuwe lening

Het bedrijf van bestuursvoorzitter Michael Saylor wil $500 miljoen uit de markt halen door een speciaal type lening aan grote investeerders aan te bieden. De naam van deze leningen zijn “converteerbare senior notes”. Deze lening is om te zetten in aandelen van MicroStrategy. Ze hebben voorrang boven andere schulden als het bedrijf financiële problemen heeft. De doelgroep van dit product zijn grote, gekwalificeerde investeerders in een private deal. Ze geven deze investeerders ook de optie om nog eens $75 miljoen aan notes te kopen als ze dat willen.

MicroStrategy is van plan het verse geld te gebruiken om meer Bitcoin te kopen. Ze geloven in de langetermijnwaarde van Bitcoin en gebruiken het als hun primaire reserve-activum. Het bedrijf houdt BTC vast als een soort spaargeld, in de hoop dat het in de toekomst nog meer waard wordt (gemeten in dollars).

Enkele details van de uitgegeven lening:

  • De notes zullen tweemaal per jaar rente uitkeren, op 15 juni en 15 december.
  • De notes vervallen op 15 juni 2032. Dit betekent dat investeerders hun geld (plus rente) terugkrijgen als ze de notes tot deze datum vasthouden.
  • Vanaf 20 juni 2029 kan MicroStrategy ervoor kiezen om de notes vroegtijdig af te lossen.
  • De notes zijn om te zetten in MicroStrategy-aandelen of een mix van contanten en aandelen, afhankelijk van wat MicroStrategy beslist.

Meer bitcoin

Het bedrijf blijft bitcoin kopen omdat ze geloven in BTC als langetermijnbelegging. Ze bezitten nu ruim 13 miljard dollar aan BTC. Michael Saylor is een veelgevraagde spreker en gast in podcasts. Zo was hij onlangs te gast bij The Iced Coffee Hour.

En zijn gesprek met de bekende podcaster Lex Fridman is bijna 10 miljoen keer bekeken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...