Mt. Gox-curator begint in juli met terugbetalingen in Bitcoin en Bitcoin Cash

4440 totale weergaven
bitcoin BTC

Na een decennium van wachten kan juli eindelijk genoegdoening brengen aan de gebruikers van de inmiddels failliete Mt. Gox-beurs. Mt. Gox, de cryptobeurs die in 2014 850.000 Bitcoin van investeerders verloor, zal beginnen met het terugbetalen van zijn voormalige gebruikers.

Mt. Gox gaat eindelijk uitbetalen

De curator van Mt. Gox begint met het verwerken van terugbetalingen in Bitcoin en Bitcoin Cash vanaf juli 2024, volgens een verklaring van de beurs op 24 juni. “De curator zal de terugbetalingen in Bitcoin en Bitcoin Cash in gang zetten naar de cryptobeurzen, waarmee de curator de uitwisseling en bevestiging van de benodigde informatie voor de uitvoering van de terugbetalingen heeft voltooid.”

De curator heeft de gebruikers opnieuw om geduld gevraagd en toegevoegd dat de volgorde van de betalingen afhankelijk zal zijn van de betreffende cryptobeurs: “We zullen beginnen met de terugbetalingen in de volgorde van de cryptobeurzen waarmee de curator de uitwisseling en bevestiging van de benodigde informatie zal voltooien. Wacht alstublieft even totdat de terugbetalingen zijn uitgevoerd.”

850.000 (!) bitcoins

Mt. Gox is in 2010 opgericht door Jed McCaleb en later verkocht aan Mark Karpelès. De beurs groeide snel en was in 2013 goed voor ongeveer 70% van alle bitcointransacties wereldwijd. In februari 2014 stopte Mt. Gox plotseling met handelen, sloot de website en de beurs en vroeg kort daarna faillissement aan. Het bleek dat ongeveer 850.000 Bitcoins (toen ongeveer $450 miljoen waard) van de beurs waren verdwenen.

De ineenstorting van Mt. Gox leidde tot grootschalige verliezen voor gebruikers en schokte de cryptowereld. De CEO, Mark Karpelès, is gearresteerd en beschuldigd van verduistering en gegevensmanipulatie, hoewel hij ontkende verantwoordelijk te zijn voor de diefstal.

Sinds de ondergang van Mt. Gox is er een langdurig juridisch en financieel proces geweest om de resterende middelen te verdelen onder de schuldeisers. Dit proces staat bekend als het “rehabilitatieproces” en nu start eindelijk de uitbetaling.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCMt.Gox

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...