Nieuw record: 731.000 on-chain bitcoin betalingen op één dag

1254 totale weergaven

Bitcoin bereikte op oudejaarsavond nog even een belangrijke mijlpaal. Het vestigde een nieuw record voor het aantal dagelijkse transacties. Het ging maar liefst over 731.000 on-chain transacties op één dag.

Dit was niet alleen bovengemiddeld hoog, het was zelfs een nieuwe all-time high. Dankzij de stijgende hashrate waardoor de blocken elkaar zich in een snel tempo opvolgen, maar ook door de drukte in de mempool, was het een drukte van belang in de blockchain.

Daarnaast wordt er steeds meer gebruik gemaakt van Taproot-betalingen, waardoor transacties minder ruimte in beslag nemen.

Statistieken van The Block laten de langetermijntrend goed zien. Nog nooit eerder werden er zo veel on-chain betalingen gedaan.

Het vorige record lag op kerstavond 2023 achter zich, toen miners in totaal 723.459 transacties bevestigden. Daarbij worden dus de off-chain betalingen via onder andere het lightning netwerk niet meegerekend. Je kunt dus wel stellen dat er per dag meer dan een miljoen betalingen worden gedaan.

Het lightning netwerk laat zijn activiteit niet gemakkelijk in cijfers vangen, omdat het geen centraal grootboek heeft waaruit je deze statistieken kunt uitlezen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain