Primeur: Amerikaanse pensioenfondsen stappen in cryptocurrencies

983 totale weergaven

Twee Amerikaanse pensioenfondsen stappen via het investeringsfonds Morgan Creek Digital in cryptocurrencies. De stap markeert een nieuwe mijlpaal voor deze ontluikende asset. Mede door dit nieuws staan de koersen van bitcoin en andere cryptocurrencies voorlopig op lichtgroen.

Morgan Creek en pensioenfondsen

Morgan Creek Digital is opgericht door Anthony Pompliano, bekend als ‘Pomp’ op Twitter en als host van de populaire podcast ‘Off the Chain’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om een tweetal pensioenfondsen van Fairfax County, een county in de staat Virginia, vlakbij Washington DC. Beide fondsen beheren een kapitaal van 1,2 miljard dollar, omgerekend 1,05 miljard euro. Het gaat om een primeur omdat die de eerste openbare pensioenfondsen zijn die pensioengeld steken in cryptovaluta. Morgan Creek is een bekende naam in de wereld en investeert al in bedrijven als Bakkt en Coinbase.

Met de deal wordt de mond van criticasters zoals de investeringsbank JP Morgan tijdelijk gesnoerd. Er is namelijk altijd de kritiek dat pensioenfondsen hun handen niet willen branden aan deze zeer volatiele markt. Met deze deal is het eerste schaap over de dam.

‘Pomp’ op Twitter

‘Pomp’ zelf deed op Twitter een boekje open over het werk dat nodig was om de fondsen binnen crypto te trekken.

Bron: Bitcoinist

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...