Onderzoek: Tweederde Nederlanders staan positief tegenover bitcoin en cryptovaluta

961 totale weergaven

PersberichtBijna twee derde van de Nederlanders staat positief tegenover bitcoin en cryptovaluta. Dat blijkt uit de Bitcoin Barometer, een initiatief van Kantar TNS en de Britse crypto scale-up Luno. Met de Bitcoin Barometer wil Luno het sentiment over bitcoin en cryptovaluta periodiek onderzoeken.

Bitcoin Barometer

De Bitcoin Barometer is door Luno ontwikkeld in samenwerking met onderzoeksbureau Kantar TNS. De centrale onderzoeksvraag: hoe kijken Nederlanders aan tegen bitcoin en cryptovaluta aan. Enkele bevindingen:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onderzoek: Tweederde Nederlanders staan positief tegenover bitcoin en cryptovaluta

In het algemeen staat Nederland in vergelijking met landen als Italië en het Verenigd Koninkrijk, meer open voor het gebruik van cryptovaluta. Niettemin zegt bijna veertig procent (39%) over onvoldoende informatie te beschikken over digitale valuta om tot een transactie over te gaan. Daardoor is er ook te weinig vertrouwen om met cryptocurrencies af te rekenen in een winkel.

Bitcoin als betaalmiddel

Voorlopig ziet een meerderheid ook het nut er niet van in om een nieuw financieel, decentraal systeem in te voeren. De meeste Nederlanders (bijna 90%) zien cryptovaluta als een investering. Slechts 20% gebruikt het om te betalen voor goederen en diensten op het internet en 6% voor het overmaken van een bedrag naar vrienden of familie.

Een van de verklaringen is dat nog niet zoveel winkels bitcoin of cryptovaluta accepteren als betaalmiddel. Er zijn in Nederland en Amsterdam wel de nodige MKB-bedrijven die dat wél accepteren: het Cocomama hotel, easyHotel Amsterdam City Centre, Starbikes, Amsterdam Boats Events en restaurants zoals Café Kobalt, of kapperszaak Cut Throat Barber. Uit recent onderzoek blijkt dat de middelgrote stad Arnhem wereldwijd de meeste winkels heeft die bitcoin accepteren, afgezet tegen het aantal inwoners.

Vertrouwen

Magdalena Golebiewska, Country Manager voor Nederland, licht toe: “Er zijn een aantal misverstanden rond cryptovaluta die leiden tot een gebrek aan vertrouwen en verkeerde informatie over de digitale valuta. Daarom geloven wij dat meer mensen over de hele wereld kunnen vertrouwen, profiteren van en upgraden naar een beter financieel systeem door cryptocurrencies begrijpelijker te maken, door middel van onderwijs en het aanbieden van een gebruiksvriendelijk en veilig platform”.

Disclaimer: dit persbericht is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine Nederland en Luno.

Inschrijven nieuwsbrief


    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...