Podcast #4: David Chaum, uitvinder ‘Digicash’: “Cryptocurrencies krijgen vooral waarde als betaalmiddel”

Het lag al langer op de plank maar het is nu een feit: een heuse podcast. Als liefhebbers van onder meer de Bad Crypto Podcast en - hier in Nederland - Satoshi Radio vinden we "online radio" een heerlijk medium om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. We zullen eerst starten met een aantal interviews die op ons Youtube-kanaal staan. Binnenkort is deze show ook te beluisteren bij Spotify. We keep you posted!

Podcast aflevering #4: David Chaum, uitvinder Digicash

September 2018, Hotel the Ned in hartje Londen. We krijgen een half uur met een van de keynote sprekers van het cryptoevent World Blockchain Forum in de Old Billingsgate zaal aan de Thames. Chaum is wat vermoeid en heeft zich teruggetrokken in zijn hotelkamer. Wereldwijd wordt Chaum aangemerkt als dé uitvinder van digitale cash, ook wel Digicash genoemd, dat in 1982 (!) voor het eerst als term wordt gebruikt. De computerwetenschapper was toen 27 jaar (Vitalik Buterin is nu 24 jaar, redactie), een cyberpunk avant la lettre. In dit interview gaat Chaum in op een groot aantal hedendaagse thema's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beluister of bekijk hieronder het interview met David Chaum

Ga naar onze podcastpagina om meer afleveringen te beluisteren

Nog te verwachten in deze podcastserie:

Inschrijven nieuwsbriefDoor: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...