‘Proof Of Keys’ wil op 3 januari alle bitcoin van de beurzen halen

326 totale weergaven

Cryptocurrency investeerder en ondernemer Trace Mayer wil dat aanhouders van bitcoin op de verjaardag van het bitcoin genesis block hun privé-sleutels terugvorderen.

Proof of Keys

In een video waarin hij het plan uitlegt, iets dat hij 'Proof of Keys' noemt, doet Mayer een beroep op de bitcoin-gemeenschap om alle bitcoin die niet direct in eigen bezit zijn, bijvoorbeeld omdat ze op een bepaalde beurs staan, te claimen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mayer: “We’ve got lots of new people who have come into the community, and I think it’s important to declare and redeclare our monetary sovereignty on a regular basis”

Private keys

Mayer, die al langer meedraait in de cryptospace en vroeg investeerde in bitcoin, spreekt herhaaldelijk zijn wantrouwen uit ten opzichte van bekende bedrijven in de sector, waaronder de betalingsverwerker BitPay, de Amerikaanse beurs Coinbase en bitcoin bewaarservice Xapo.

Hij haalt een waarschuwing van Bitcoin Core ontwikkelaars aan over het gebruik van dergelijke bedrijven voor het opslaan van private keys. Voor de "HODLers of Last Resort" zijn er volgens hem meerdere voordelen te behalen wanneer zij hun bitcoin weer volledig in eigen bezit hebben.

Het gaat daarbij dus niet alleen om meer financiële zekerheid maar ook om het verwerven van meer technische kennis en respect voor de wetten op het gebied van netwerkconsensus etc. Eenieder die niet wil dat je je eigen private keys bijhoudt of je eigen netwerkconsensus doet noemt Mayer de “monetaire vijand”.

(volledige video)

Coinbase

De aankondiging van Mayer komt ten tijde dat bekend werd dat cryptobeurs Coinbase de entiteit is die achter dubieuze transacties zit ten bedrage van 856.000 bitcoin (2,9 miljard dollar). Coinbase kondigde op 29 november aan dat zij de volgende zeven dagen onderhoud zou uitvoeren op haar platform waarbij er verschillende bewegingen op de blockchains plaats zouden kunnen vinden.

Op Reddit valt te lezen dat velen die “trades” niet vertrouwen. Er werden daarbij meer dan honderd "non-multisig, non-SegWit" adressen gebruikt om bijna vijf procent van het totaal aantal bitcoins in omloop te verplaatsen. Coinbase kreeg eerder al kritiek vanwege de aanvankelijke weigering om SegWit-transacties te ondersteunen, de slechte technische betrouwbaarheid en belabberde customer support.

Bronnen: Bitcoinist, Coinbase, Reddit

Foto: Flickr / Joybot