Rechter geeft goedkeuring voor volgende stap Celsius Network

1164 totale weergaven

Celsius Network stapt over in een bitcoin mining bedrijf en belooft geld terug te betalen aan haar klanten. Daarmee is er nu officieel een uitweg uit het faillissement gevonden.

Celsius heeft namelijk goedkeuring gekregen van de rechtbank om over te stappen naar een bitcoin mining bedrijf. Het zal eigendom zijn van haar schuldeisers. Deze ontwikkeling maakt deel uit van de strategie om rekeninghouders te compenseren. Ze wachten al ruim een jaar op hun stortingen.

De Amerikaanse faillissementsrechtbank in het zuidelijke district van New York heeft officieel goedkeuring gegeven voor het plan, nadat schuldeisers hier zelf ook al over stemden. Volgens vertegenwoordigers van Celsius kan het platform begin volgend jaar beginnen met het uitdelen van de digitale activa.

De reorganisatie van het bedrijf kreeg zogezegd aanzienlijke steun van zijn schuldeisers. Al eerder riep de faillissementsrechter de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) er toe op om snel met duidelijkheid te komen. Ook de beurswaakhond speelde een rol bij de formele procedure van de reorganisatie.

De bevestiging door de rechtbank van het exitplan van Celsius is de laatste stap van een proces dat meerdere weken duurde. Het nieuwe management van het bedrijf is onder de loep genomen.

Een twistpunt blijft de onderwaardering van het Celsius CEL-token. Die verloor nagenoeg al haar waarde toen Celsius failliet ging, iets waar CEL-eigenaars flink last van kregen. Vandaag steeg de waarde van de token weer met 10%. Het staat desondanks nog altijd 97% van de all-time high vandaan.

Lees meer over:
celsius