Santander lanceert bitcoin en ethereum handel voor klanten met Zwitserse rekening

1245 totale weergaven

Santander Private Banking International, een divisie van het grote Spaanse Banco Santander, gaat cryptohandel aanbieden. Vermogende klanten met Zwitserse rekeningen kunnen in bitcoin en ethereum traden. De komende maanden zullen er meer cryptovaluta aan de lijst worden toegevoegd.

Volgens het intern document is deze handelsoptie specifiek op maat gemaakt voor vermogende klanten met Zwitserse rekeningen. Ze moeten aan een aantal vooraf gedefinieerde criteria voldoen om een “strategische en kritische benadering van de betrokkenheid bij cryptocurrency’s te garanderen”.

John Whelan, directeur van Crypto Assets bij Santander, vertelt:

“Nu het bezit van crypto als alternatieve activaklasse blijft groeien, verwachten we dat onze klanten er de voorkeur aan geven erop te vertrouwen dat hun bestaande financiële instellingen verantwoordelijk zijn voor hun activa.” 

Hij merkte ook op dat de Zwitserse cryptoregelgeving tot de meest geavanceerde ter wereld behoort, wat duidelijkheid biedt voor klanten.

Om toegang te krijgen tot deze nieuwe diensten moeten klanten via hun toegewezen relatiemanagers laten weten geïnteresseerd te zijn. Er zit dus een laag van persoonlijke betrokkenheid in de onboarding.

De twee grootste cryptovaluta staan vervolgens onder bewaring bij de bank zelf via een “zorgvuldig gereguleerd custody model”.

De dienst is dus voor een select groepje klanten beschikbaar, maar het heeft veel potentie. Het grote Santander heeft $57,5 miljard aan deposito’s, exploiteert ongeveer 650 kantoren en heeft ruim 2.000 geldautomaten.

De bank is al meer dan 160 jaar actief en telt 166 miljoen klanten, en heeft al langere tijd een proactieve houding tegenover crypto’s.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwssantander