SEC beoordeelt 9 afgekeurde bitcoinfondsen opnieuw

De Securities and Exchange Commission (SEC) gaat negen afgekeurde aanvragen voor een bitcoin exchange traded fund (ETF) opnieuw tegen het licht houden. De Amerikaanse beursautoriteit meldt op haar website dat vier commissarissen van SEC, die formeel ook die bevoegdheid hebben, de eerdere besluiten gaan bekijken. In eerste instantie waren drie commissarissen tegen en was één (Republikeinse) commissaris voor de komst van een bitcoinfonds.

Bitcoin indexfondsen

Opvallend genoeg wees SEC donderdag formeel de aanvraag van ProShares voor twee nieuwe indexfondsen af. Reden van afwijzing: het risico van fraude en manipulatie vindt men te hoog, een indexfonds speelt daar verder op in. Voorstanders wijzen erop dat indexfonds tot meer volume en liquiditeit leidt, waarmee manipulatie juist minder kan worden. Of daar een directe relatie tussen bestaat, is nog maar de vraag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Save the date: 30 september 2018

De SEC doet 30 september ook nog uitspraak bij negen ándere aanvragen, onder meer van de bekende derivatenbeurs CBOE uit Chicago. CBOE heeft maandenlang gelobbyd om een besluit af te dwingen door de SEC. Medio augustus volgde uitstel, waardoor de markt fors dipte. Marktvolgers vrezen dat ook in deze gevallen de SEC een negatieve uitspraak doet.

De huidige prijs van één bitcoin is op dit moment 6.553 dollar, een lichte stijging in de afgelopen 24 uur van 1,6%. Binnen de top 10 zijn EOS en Stellar met 4 procent de grootste stijgers.

Bron: Reuters / Coinmarketcap / Marketwatch

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Bitcoin ETFSEC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...