SEC stelt besluit Van Eck ‘bitcoin ETF’ opnieuw uit

Het dossier “bitcoin ETF” is zeker nog niet gesloten. De Amerikaanse toezichthouder SEC heeft opnieuw het besluit over de VanEck-SolidX bitcoin ETF uitgesteld. De deadline is verschoven naar 27 februari 2019. Dan moet de SEC met een besluit over de brug komen, uitstel is dan niet meer mogelijk.

Marktdip

In augustus dit jaar kwam de markt in een forse dip terecht toen de SEC negen aanvragen voor een bitcoin ETF in eerste instantie verwierp. De volgende dag haastte de SEC zich te melden dat de voorstellen ‘herzien’ gaan worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zit een wezenlijk verschil in de aanvragen: bij VanEck/SolidX is de onderliggende van het fonds de asset bitcoin zelf, de andere aanvragers koppelen de waarde van bitcoinfutures aan het fonds. VanEck staat in de markt al jaren bekend als aanbieder van goud ETF’s.

Meer ETF-nieuws?

Bitcoin koers

De huidige koers van bitcoin is vrijdagmiddag 16 uur Nederlandse tijd 3.450 dollar en de markt is 109 miljard dollar waard.

Lees verder: de 5 mogelijke redenen voor de vrije val van bitcoin

Bron: Coindesk

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
beleggenBitcoin nieuwsETF

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...