SEC wijst petitie Coinbase voor duidelijke regelgeving af

1847 totale weergaven

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangekondigd dat ze een petitie van Coinbase hebben afgewezen. De grootste cryptobeurs in de VS wilde dat er regels en voorschriften voor cryptocurrency’s vastgesteld zouden worden.

De SEC heeft een reactie gestuurd in een brief aan Paul Grewal, de belangrijkste juridisch directeur van Coinbase. Hierin staat dat de Coinbase-petitie wil dat er regels worden opgesteld om een nieuw framework voor regulering te maken. De petitie is echter niet concreet (genoeg) met exact voorgestelde regels of inhoud. De SEC wees het af:

“….De Commissie maakt gebruik van haar ruime discretionaire bevoegdheid om de regelgevingsagenda te bepalen en concludeert dat de gevraagde regelgeving op dit moment niet gerechtvaardigd is en wijst het verzoekschrift af. De Commissie zal echter rekening houden met de standpunten van indiener over kwesties die verband houden met cryptovaluta-effecten die in het verzoekschrift aan de orde komen.”

Verder deelt de SEC mee dat ze wel willen blijven samenwerken met bedrijven uit de markt, waaronder degenen die met cryptovaluta werken. Ze noemen het bijzonder genoeg effecten.

Na deze verklaring van de SEC deelt voorzitter Gary Gensler een persbericht waarin hij dit besluit steunt:

“Ik steunde deze beslissing van de SEC graag om drie redenen. Ten eerste zijn bestaande wet- en regelgeving ook van toepassing op crypto-effectenmarkten. Ten tweede richt de SEC zich ook op de crypto-effectenmarkten door middel van regelgeving. Ten derde is het belangrijk dat de SEC discretie behoudt bij het bepalen van haar eigen regelgevingsprioriteiten.”

Lees meer over:
CoinbasereguleringSEC