Speculatie over dagvaarding Coinbase in verband met klanten Bybit

1390 totale weergaven

Cryptobeurs Coinbase heeft naar verluidt een e-mail gestuurd naar een aantal gebruikers, waarin ze werden geïnformeerd over een dagvaarding. Het zou dit hebben ontvangen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Er is specifiek om accountinformatie en transactiegeschiedenis van gebruikers gevraagd.

De e-mail leidt tot speculatie. Men denkt dat de CFTC zich richt op Coinbase-gebruikers die interactie hebben gehad met Bybit. Het is mogelijk een voorbereiding op juridische stappen tegen de in Dubai gevestigde beurs.

“We schrijven om u te laten weten dat Coinbase een dagvaarding heeft ontvangen”, luidde de e-mail aan een select groepje gebruikers, “op zoek naar informatie met betrekking tot uw account en transactie-activiteit.”

“Er is geen actie van u vereist, maar Coinbase kan op de dagvaarding reageren, tenzij deze vóór 30 november 2023 wordt ingediend met een motie tot afwijzing of een ander bezwaar tegen de dagvaarding bij de rechtbank – inclusief door het sturen van informatie over uw Coinbase-account aan de CFTC.”

Het in Dubai gevestigde Bybit werd in 2018 opgericht door de Chinese ondernemer Ben Zhou. Pas sinds dit jaar heeft het verplichte know-your-customer (KYC) procedures ingevoerd. Daarmee ligt het mogelijk onder de loep bij Amerikaanse toezichthouders.

Na de ineenstorting van Silvergate Bank stopte Bybit de uitbetalingen van Amerikaanse dollars. In Groot-Brittannië en Japan is het onlangs onder toezicht van de toezichthouders komen te staan, waarbij de financiële waakhonden van beide landen ernstige waarschuwingen hebben afgegeven en naleving hebben geëist.

Lees meer over:
bybitCoinbase