Trezor lanceert desktop app voor Bitcoin hardware wallets

1222 totale weergaven

Satoshi Labs, bekend van de Trezor hardware wallet, publiceerde gisteren een nieuw stukje software. Het is een nieuwe desktop app voor die je als open bèta kunt downloaden en testen. Het maakt de interactie van de hardware wallet in combinatie met jouw Bitcoin een stukje aangenamer.

Trezor Suite

Het heet de Trezor Suite. Je zou het kunnen zien als een wallet interface dat het gebruiksgemak verbetert. Het moet de applicatie gaan zijn waar alles van Trezor op een plek samen komt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je kunt er jouw portfolio bekijken en beheren en inzichten krijgen over de Bitcoin (of andere cryptovaluta) die op jouw hardware wallet staat. In de blogpost over dit nieuws noemen ze drie pijlers: gebruiksgemak, veiligheid en privacy.

Voorheen moest je met een Trezor gebruik maken van een op een browser gebaseerde interface. Al de functies hiervan zitten nu ook in de desktop applicatie.

Trezor lanceert desktop app voor Bitcoin hardware wallets

Veilig Bitcoin bewaren

Het grote voordeel van deze nieuwe interface is dat het risico’s omtrent phishing weg neemt. Gebruikers hebben zo minder ‘kans’ om op een verkeerde website hun seeds of andere informatie in te voeren. Trezor Suite is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Naast een verbeterde User Interface (UI) zitten er een aantal nieuwe features ingebouwd. De eerste versie van de applicatie lijkt nog heel erg op de browser versie, maar in de toekomst zullen ook Shamir Backups worden toegevoegd. Hiermee kun je de toegang tot jouw Bitcoin opdelen in meerdere stukjes, waardoor je zo een ander risicoprofiel creëert.

Daarnaast kun je met een wachtwoord (die als het ware een verlengstuk is van jouw seed phrase) geheime of verborgen wallets maken en zo een extra dimensie toevoegen aan het bewaren van Bitcoin.

Het gaat overigens nog wel over een bèta, dus de komende tijd zullen er nog wel verbeteringen worden aangebracht. Naar verluidt zal deze desktop applicatie bij een volgende update in januari 2021 de standaard worden. Naar verwachting komt er in de loop van volgend jaar ook een mobiele app.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCtrezor
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd