Wall Street omarmt crypto: Goldman Sachs opent handelsplatform voor cryptomunten

Goldman Sachs zet een handelsplatform op specifiek voor het verhandelen van cryptomunten zoals bitcoin. Het nieuws komt op de dag dat de bitcoin haar kwartaalcrash beleeft. Eind juni zullen we twee ‘dedicated’ traders gaan handelen in de munten.

Goldman Sachs

Toch opmerkelijk: één van de grootste bedrijven van Wall Street stapt in de wereld van de zeer volatiele, anonieme, door criminelen gebruikte cryptomunten. Maar als er één bank flirtte met de cryptocurrency-industrie was het Goldman Sachs wel. Een woordvoerder zei tegen persbureau Bloomberg: “We krijgen steeds meer vragen van klanten over digitale valuta en wij gaan onderzoeken hoe wij ze het beste van handelsadvies kunnen voorzien.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volatiel karakter

Ceo Lloyd Blankfein heeft zich altijd op de vlakte gehouden ten opzichte van de bitcoin en andere cryptomunten. Hij ziet de munt als “volatiel” en “sterk in ontwikkeling”. Vandaag is eens te meer duidelijk geworden dat het een zeer volatiele markt is, met een verlies van meer dan 170 miljard dollar in één dag.

JP Morgan-baas Jamie Dimon die de bitcoin “fraude” noemde. Andere Wallstreet-banken als de Citi Group en Bank of America hebben zich niet uitgesproken over de cryptomunten.

Sinds 11 december zijn er bitcoinfutures in omloop bij de beurs CBOE. Een week later volgde de CME Group. In 2018 volgt de techbeurs Nasdaq. Tot nu toe zijn er bij CME iets meer dan 1.000 bitcoinfutures verhandeld. De afgesloten prijzen varieren tussen de 15.330 dollar en 15.680 dollar.

Bron: Bloomberg / The Next Web

Foto: Fortune Live (Flickr.com)

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...