Ruim 20.000 mensen werkzaam in crypto-industrie, beurzen grootste werkgever

857 totale weergaven

Meer dan 85% van alle werknemers in de crypto industrie werken in deze drie sectoren: bitcoin beurzen, R&D en mining. Dat blijkt uit onderzoek van de Blockchain Association, waaronder The Block bericht.

Bitcoin beurzen grootste werkgever

Deze belangenorganisatie uit Washington heeft een aantal cijfers van de opbloeiende industrie op een rij gezet. Zo zijn er 48 bedrijven met ‘100 medewerkers of meer’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De meeste mensen werken bij twee grote Aziatische beurzen: Huobi Global en OKEx, respectievelijk opererend vanuit Singapore en Hongkong. Coinbase uit San Francisco sluit de top drie af als grootste werkgever.

Bijna 46% van de bedrijven met meer dan 100 medewerkers zijn beurzen waarop handel met cryptovaluta plaatsvindt. Ontwikkelhuizen zijn goed voor 29% binnen dezelfde categorie.

In totaal werken meer dan twintigduizend mensen in de crypto industrie, twee derde is buiten de VS gevestigd.

Bitcoin (BTC) oppotten

Het zijn ook de beurzen die de meeste bitcoin oppotten als bedrijf zijnde. Zo is ruim 11% van alle beschikbare bitcoin op de markt gestald bij beurzen. Het gaat om miljarden dollars aan BTC.

Op moment van schrijven zijn er 18.182.663 bitcoin gedolven. Circa elke tien minuten vindt een miner een block, waarop hij 12.5 bitcoin als block subsidie ontvangt als vergoeding voor hun mining activiteiten.

Miners verkopen hun bitcoin via een over-the-counter markt of sparen de bitcoins. Op de retailmarkt is het beeld compleet anders. Retail beleggers hebben nog steeds veel vertrouwen in gecentraliseerde beurzen.

In de onderstaande grafiek (Glassnode, t/m 7 januari) is af te lezen dat er meer dan 2,1 miljoen BTC bij exchanges staat. Omgerekend staat er 11,6% van de gedolven BTC bij een exchange.

Doordat een deel van de voorraad al verloren is (sleutels kwijt, red), ligt dat percentage in de praktijk (een stuk) hoger.

Ruim 20.000 mensen werkzaam in crypto-industrie, beurzen grootste werkgever

Lees meer over:
cryptobeurzenHuobiOKEx

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...