Franse bank geeft €100 miljoen aan obligaties uit als digitaal effect (STO)

Het Franse Société Générale geeft €100 miljoen aan obligaties uit als digitaal effect. Ook wel bekend als security tokens (STO's) op de blockchain van Ethereum. Dat laat de kredietinstelling weten via hun website.

Société Générale en digitaal effect (STO)

Societe Generale SFH is een dochtermaatschappij van één van de grootste financiële serviceverleners Societe Generale Group. De uitrol gaat in samenwerking met Societe Generale FORGE, een interne startup.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De uitgifte van de tokens en de uitkering van de dividend wordt geregeld via de blockchain van ethereum (ETH). De bank gebruikt de blockchain om de "transparantie van de uitgifte te bevorderen Ook gaat de bank besparen op operationele kosten, omdat er minder tussenpartijen nodig zijn.

Crypt0

Influencer Omar 'Crypt0' Bham reageert ook op het nieuws.

Trade finance via blockchain

De Franse bank richtte vorig jaar een joint venture op voor het creëren van een permissioned blockchainplatform voor trade finance. In het bijzonder voor het financieren van commodities. ConsenSys, de officieuze adviestak van de Ethereum Foundation, heeft in dit traject geadviseerd.

Exchange traded note (ETN)

Ook op andere manieren heeft de bank "teentjes in het water". De private bank Kleinwort Hambros, onderdeel van Societe Generale bracht een zogenaamde exchange traded note (ETN) op de markt.

Technisch gezien belooft de bank hiermee een bepaald rendement op een index. In dit geval rendement op een bundel blockchain - en DLT-bedrijven, waarin belegd kan worden.

Interview Mark Yusko, Morgan Creek

We spraken onlangs met Mark Yusko, oprichter en partner van Morgan Creek. Zij adviseren om instituties te investeren in DeFi (decentrale finance) bedrijven of direct in cryptovaluta.

Lees meer over:
security tokenSTO's

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...