Voormalig CEO Jefferies Asia gaat VC-tak EOS leiden

795 totale weergaven

De voormalige CEO in Azië voor Jefferies Group LLC, een vooraanstaande investeringsbank dat een jaarlijks een omzet kent van 3.200 miljoen dollar, staat met ingang van gisteren aan het hoofd van de venture capital tak van EOS, dat 1 miljard dollar in beheer heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Michael Alexander

Na bijna acht jaar als CEO Jefferies Asia zal Michael Alexander in Hongkong gevestigd zijn en lid worden van de Block.one Executive Committee. Alexander heeft meer dan 25 jaar ervaring op de Aziatische kapitaalmarkten.

Voordat hij bij Jefferies in dienst trad, was hij Group Head of Sales Trading bij CLSA Hong Kong, Director of Asian Proprietary Trading bij Deutsche Bank Hong Kong en Head of Proprietary Trading bij JPMorgan Hong Kong en Ord Minnett.

Als de nieuwe CEO van de eenheid durfkapitaal van EOS zal Alexander zowel directe durfkapitaalinvesteringen als EOS-partnerschips onder beheer hebben, met de nadruk op sourcing en investeringen in projecten die voortbouwen op het EOSIO-ecosysteem.

Block.one

Block.one heeft grootse plannen om meer dan 1 miljard dollar te investeren in ecosysteemprojecten van EOSIO via haar venture tak, en heeft al zo’n 700 miljoen dollar toegewezen via partnerships met venture capital partijen in zowel de VS, Europa als Azië.

Vooral de deal met handelsbank Galaxy Digital LP, de cryptocurrencybank van Mike Novogratz, ter waarde van 325 miljoen dollar in het EOSIO Ecosystem Fund, alsmede 50 miljoen dollar financiering van investeringsmaatschappij SVK Crypto, zijn daarbij opvallend en significant te noemen.

Alexander: “Block.one is shaping the next generation of technology and the internet. The vision of its founders has resulted in it being one of the fastest-growing organizations in the world…The company’s unique position as the publisher of the EOSIO open-source code means that it is poised to lead the way in investments related to the burgeoning platform”

Aantrekkelijk

Alexander volgt met de zet Rob Jesudason, voormalig Chief Financial Officer (CFO) van de Commonwealth Bank (CBA) in Australië, die in mei de bank verliet om bij Block.one aan de start te gaan. Er mag opgemerkt worden dat verschillende executives uit de banken- en financiële wereld tegenwoordig voor een rol in cryptoprojecten kiezen.

EOS is zowel een token op basis van een cryptomunt als een blockchain besturingssysteem voor gedecentraliseerde toepassingen (DApps). De munt staat op het moment van schrijven aangeschreven als de op vier na grootste cryptocurrency, gekeken naar haar 8 miljard dollar marktkapitalisatie.

Overigens is niet iedereen te spreken over de manier waarop EOS zaken aanpakt.

Foto: Flickr / Crypto360

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
cryptoEOS