Wat gaat de prijs van Cardano (ADA) doen nu $680 miljoen naar de community terugvloeit?

29124 totale weergaven
cardano koers verwachting - cardano ath

Cardano (ADA) staat op het punt om de controle over zijn treasury van maar liefst $681,9 miljoen over te dragen aan haar eigen community. Naar eigen zeggen is dat een belangrijke stap van het project naar volledige decentralisatie voor zover dat mogelijk is.

Cardano updates

Deze verandering maakt deel uit van de aanstaande “Chang” hard fork upgrade. Dat heeft volgens analisten tot doel om de interesse in het ADA-ecosysteem te vergroten en verder te groeien in de toekomst.

De treasury van Cardano ter waarde van $681,9 miljoen, bevat zijn eigen ADA-tokens. In tegenstelling tot andere blockchainprotocollen die stablecoins of activa zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) omvatten, bestaat deze schatkist van Cardano uitsluitend uit ADA.

Door de controle aan de gemeenschap over te dragen, wil Cardano naar eigen zeggen ‘de ontwikkeling van het ecosysteem stimuleren en de duurzaamheid op lange termijn waarborgen’.

ada cardano

Oprichter Charles Hoskinson kondigde aan dat het ‘Voltaire’-tijdperk, dat de verschuiving naar gemeenschappelijk bestuur markeert, in volle gang is. Deze stap pakt zorgen aan over de gezondheid van de blockchain ondanks de stagnerende tokenprijzen.

Cardano heeft de 8e grootste schatkist in de hele cryptocurrency-industrie, achter giganten zoals Uniswap, Arbitrum en Ethereum.

Prijsvoorspelling Cardano

De website Finbold heeft technische analyses gemaakt op basis van ChatGPT-4o voor een kortetermijn prijsvoorspelling. Volgens ChatGPT-4o, op basis van huidige trends en de komende “Chang” hard fork, wordt verwacht dat de prijs van ADA behoorlijk gaat schommelen, variërend van $0,35 tot $0,44.

Als de overdracht aan de community, de hard fork en nieuwe samenwerkingen slagen, kan ADA binnen de volgende maand stijgen tot $0,50. Vooruitkijkend, kunnen volledige decentralisatie, verhoogde netwerkactiviteit van nieuwe gedecentraliseerde applicaties (DApps) en samenwerkingen zoals die met Argentinië het vertrouwen van investeerders vergroten.

Als de bredere cryptomarkt stabiel blijft, kan de prijs van ADA binnen zes maanden zelfs oplopen tot $0,65 tot $0,75.

cardano ada

Analistenvoorspelling

Sommige analisten zien een optimistische toekomst voor ADA te midden van deze ontwikkelingen. Crypto-analist AV Sebastien, bekend als Sssebi op X, voorspelt dat ADA een aanzienlijke prijsstijging kan zien, mogelijk oplopend tot $3.

Hij schrijft dit toe aan de “Chang” hard fork upgrade, die nieuwe bestuursmechanismen zal introduceren en de interesse in het ADA-ecosysteem zal stimuleren. Bovendien worden de samenwerking met Argentinië en nieuwe DApps verwacht een sleutelrol te spelen in de toekomstige groei van Cardano.

Naarmate Cardano vooruitgaat naar volledige decentralisatie, zullen de focus op gemeenschapsbestuur, ecosysteemontwikkeling en strategische partnerschappen waarschijnlijk een cruciale rol spelen in het toekomstige succes van het netwerk.

Beleggers moeten de prijsbewegingen en technische indicatoren van ADA nauwlettend volgen om te profiteren van potentiële winsten tijdens deze transformatieve periode.

Lees meer over:
ADACardanokoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...