Altcoin Cardano 1.5 live op mainnet, proof-of-stake stap dichterbij

Altcoin Cardano (ADA) bracht met succes Cardano 1.5 uit. Hierdoor komen de smart contracts en dapp-ontwikkelings protocol uit de Byron-fase van en in de langverwachte Shelley-ontwikkelingsfase. De update van Cardano’s 1.5 mainnet is een mijlpaal, omdat het protocol een stap dichter bij een ‘proof-of-stake’ consensus komt met het Ouroboros BFT consensus protocol.

Veiligheid en wallet

Volgens IOHK zal dit protocol dezelfde veiligheidsgaranties hebben als proof-of-work-protocollen zoals Bitcoin. Verder bevat de upgrade ook een aantal optimalisaties voor Cardano crypto wallet, Daedalus, en legt het kader dat nodig is om de migratie naar de Shelley ontwikkelingsfase mogelijk te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Ook interessant” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”1″ style=”grid” align=”none” withids=”22934″ displayby=”recent_posts” orderby=”rand”]

Gaat Cardano naar Proof-of-Stake?

Hoewel de Cardano 1.5 mainnet met succes is vrijgegeven, zijn er nog een aantal procedures die moeten plaatsvinden. Momenteel maakt het project gebruik van het Ouroboros Classic-protocol dat een beperkt aantal nodes gebruikt en een aantal andere kleine tekortkomingen heeft.

Om dit te verbeteren, bevatte de recente 1.5-release een nieuw consensus protocol genaamd Ouroboros BFT (Byzantine fault tolerance). Dit Ouroboros BFT-protocol is een belangrijke stap in de overgang van het Cardano-protocol naar proof of stake. Het activeren gebeurt op een later tijdstip, dat nog moet worden aangekondigd.

De protocol-update deactiveert het Ouroboros Classic-protocol en activeert het Ouroboros BFT-consensus protocol via een niet-onconventionele hard fork. Deze hard fork is nodig om het Cardano’s Ouroboros BFT-protocol over te zetten naar Ouroboros Genesis.

1.5 release: de voordelen

Afgezien van de 1.5 release voorbereiding Cardano voor het Ouroboros BFT-protocol, bevatte de update een aantal fixes en prestatieverbeteringen. Deze zijn voornamelijk voor de Cardano crypto wallet, Daedudus. Alle gebruikers moeten hun Daedalus-portemonnee upgraden naar versie 1.5.

Hoewel Cardano eindelijk mee gaat met enkele van hun ontwikkelingen, zijn er nog een aantal belangrijke aspecten die moeten worden geïmplementeerd voordat de volledige overgang naar Shelley plaatsvindt. De upgrade van het Ouroboros BFT-protocol zou echter snel moeten worden uitgevoerd, en dan begint het echt vorm te krijgen.

ADA, de koers

Een ADA is nu 5 dollarcent waard, 96 procent dan de alltime-high van 1,3 dollar. In totaal is er 1,37 miljard dollar in de cryptomunt gestoken. De dagelijkse handel ligt op 67 miljoen dollar per etmaal. Er zijn nu 26 miljard munten in circulatie, iets meer dan 60% van de totale voorraad.

Altcoin Cardano 1.5 live op mainnet, proof-of-stake stap dichterbij

Cryptonieuws lees je bij Bitcoin Magazine NL

Lees meer over:
ADACardanoproof of stake