Coinbase komt met internationale betalingen in XRP en USDC

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase mengt zich nu ook in de wereld van internationale betalingen. Het bedrijf kondigt via zijn website aan dat je nu grenzeloos geld kunt overmaken op het platform. Bitcoin is echter geen aan te raden optie volgens de exchange.

XRP en USDC

Opmerkelijk aan dit nieuwtje is de keuze voor de cryptomunten van Coinbase. De Amerikanen kiezen namelijk voor XRP en hun eigen stablecoin, USDC, als betalingsmogelijkheden. Alle andere cryptovaluta, waaronder bitcoin, die op het platform worden aangeboden kun je dus niet gebruiken om geld naar je achterneef in Brazilië te sturen. Althans, niet via Coinbase.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Veel landen

Volgens de website is de service beschikbaar voor Coinbase-gebruikers in alle landen waar de service beschikbaar is. Daar hoort Nederland ook bij. In landen als Amerika, India en Frankrijk wordt deze nieuwe functie ook ondersteund.

Gratis verzenden van cryptovaluta

Gebruikers van het platform kunnen kosteloos XRP en USDC naar elkaar overmaken. De ontvanger kan vervolgens de cryptomunten omzetten naar zijn of haar lokale munt. Met deze nieuwe stap begint Coinbase steeds meer op een bank te lijken. De toekomst gaat uitwijzen of dat een goede zet is, maar het is in ieder geval vooruitstrevend.

Wat betekent dit in de praktijk?

Diensten als deze zijn voor Coinbase erg belangrijk. Ze willen meer zijn dan alleen een handelshuis voor cryptovaluta. Dat blijkt uit veel stappen die er gezet worden. Ze positioneren zich steeds meer als cryptobank. Zo maakte het bedrijf vorige maand bekend dat je een soort rente kunt ontvangen wanneer je jouw Proof-of-Stake munten stalt op hun platform.

Principes?

Dit allemaal laten regelen door een andere partij dan jijzelf druist natuurlijk wel erg in tegen de basisprincipes waarop bitcoin (en dus cryptovaluta) zijn opgebouwd. Betalingen via een andere partij en rente zijn eigenlijk twee dingen waar de echte cypherpunks niks van moeten hebben. Dat neemt echter niet weg dat er hier ongetwijfeld wel een markt voor is.

Meer cryptonieuws

Lees meer over:
AltcoinCoinbaseUSDCXRP

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...