John de Mol zet alsnog stappen tegen Facebook en neppe Bitcoin advertenties

De Nederlandse mediamagnaat John de Mol zet zijn rechtszaak tegen Facebook door. Hij wil dat het social mediaplatform stappen neemt tegen de valse bitcoin advertenties waarin bekende Nederlanders worden gebruikt. Dat meldt zijn mediabedrijf Talpa in een persbericht.

De Mol, maar ook andere bekende Nederlanders als Alexander Klöpping van Blendle en rapper Ali B worden gebruikt bij advertenties waar grote winsten worden beloofd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Facebook vs De Mol

Een paar maanden geleden besloot De Mol naar de rechter te stappen om Facebook tot actie te dwingen om de advertenties te stoppen. De rechter vroeg beide partijen tot een overeenkomst te komen.

Facebook moet werk maken van het stoppen van ‘misleidende bitcoin advertenties’. De gesprekken tussen beide partijen leken volgens Talpa goed te verlopen, maar de gemaakte afspraken konden niet worden vastgelegd op papier.

De Mol denkt dat er op korte termijn geen maatregelen worden getroffen. Hij vermoedt dat hij van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Hij vraagt mede daarom de rechter alsnog om een uitspraak te doen in een rechtszaak.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”John de Mol”]“Na drie maanden onderhandelen is mij duidelijk geworden dat er geen afspraken met Facebook te maken valt op het gebied van de misleidende bitcoin advertenties. Het bedrijf heeft volgens mij de bescherming van de consument allesbehalve hoog in het vaandel staan.”[/penci_blockquote]

Niet de bedoeling

De Mol zegt dat hij het niet zo ver had willen laten komen: ”Ik heb er alles aan gedaan om de oplichterij met bitcoin advertenties op het platform te laten stoppen.” Ondanks de goede gesprekken is het nooit tot een officiële overeenkomst gekomen tussen beide partijen.

“Er is welwillende een rookgordijn opgetrokken”

Bij het kamp van De Mol heerst het gevoel dat Facebook de boel bewust vertraagt en vaag houdt: ”Het bedrijf heeft een rookgordijn van welwillendheid opgetrokken, maar heeft de door mij gewenste maatregelen niet op tijd en niet op de juiste wijze willen vastleggen.”

Hij vraagt zich in het gedeelde bericht ook af waarom het zo moeilijk is om op te treden tegen dit soort advertenties. De mediagigant vind het ‘stuitend dat een bedrijf dat miljarden winst maakt zijn platform beschikbaar stelt voor criminelen’.

De reden lijkt voor de hand te liggen: meer winst is belangrijker dan de gebruikers. ”Ik kan dit niet langer tolereren en vraag de rechter daarom alsnog om vonnis te wijzen in deze zaak,” besluit De Mol.

Lees meer over:
Bitcoin

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
“Bitcoin explodeert naar $500.000 deze cyclus”, aldus Bloomberg

De korte opmars van bitcoin (BTC) voorbij $42.000 kan het begin markeren van een opkomende...

Nieuws
Waarom Stijgen Luna Classic En LUNA? Kunnen Veelbelovende Crypto Momentum Vasthouden 70% Pump – Gaat LUNA Herstellen Voor 2024?

De stijging van Bitcoin en Ethereum zorgt voor enthousiasme onder investeerders. De positieve groei die...

Dogecoin en meme coins Nieuws
Meme Crypto Trend Maakt Comeback Op Vooravond 10e Jubileum Dogecoin – Wordt DOGE, SHIB, PEPE of Elon Musk’s Nieuwe Crypto Meme De Voorloper?

Meme coins staan bekend als alternatieve cryptomunten met weinig of geen utility en veel volatiliteit....

Nieuws
“Bitcoin zit al in een bullmarkt”

De populaire pseudonieme analist Credible Crypto gelooft dat bitcoin (op dit moment) weleens in een...

Bitcoin ETF Nieuws
BlackRock dient een aanvraag in voor geupdate Bitcoin ETF

BlackRock heeft een geupdate aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF genaamd 'iShares Bitcoin Trust', waarmee...

Lees meer