Ripple betreedt Zuid-Koreaanse markt via Sentbe (en MoneyGram)

739 totale weergaven

Een aantal weken terug kon je lezen dat Ripple een samenwerking is aangegaan met MoneyGram. Dit is een bedrijf dat betalingen verwerkt (op een voor ons de traditionele manier). Er is begin 2018 een pilot gestart om een deel van dit betalingsverkeer te verplaatsen naar het ecosysteem van Ripple. MoneyGram was erg enthousiast van het potentieel van deze technologie.

MoneyGram en Sentbe

Tot zo ver eigenlijk niets nieuws. Echter heeft ’s wereld grootste money transfer bedrijf een samenwerking aangekondigd met Sentbe. Dit is een soortgelijk bedrijf uit Zuid Korea. Door deze samenwerking wordt laatstgenoemde ingezet als pionier voor het betreden van de nieuwe Koreaanse markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sentbe heeft een vergunning als een financiële instelling in Zuid-Korea en streeft ernaar om gelijkheid te creëren op financiële aspecten door traditionele markten te verstoren.

Naar verwachting levert deze samenwerking enorm veel extra transacties. Voor de maand juli worden er bijvoorbeeld transacties vane enkele miljarden aan Koreaanse Won verwacht. Op het eerste oog klinkt dit gigantisch, maar wel even een kleine disclaimer: een miljard Won staat gelijk aan €760.000. Het hoofd van Moneygram in deze regio, Yosesh Sangle, verteld dat dit een strategische zet is om de digitalisatie in deze regio te versnellen.

Volgens de CEO van Sentbe, Alex Choi, komt de samenwerking precies op het juiste moment. Het kan nu beter voldoen aan de wensen van de gebruikers door ‘tech-savvy solutions within this space’ te kunnen toepassen.

Ripple en de Zuid Koreaanse markt

En dan nu de tussenkomst van Ripple in dit hele verhaal. De strategische samenwerking die Ripple heeft gesloten met MoneyGram is (logischerwijs) bedoeld om op een effectieve manier cross-border betalingen te kunnen aanbieden. Dat ligt precies in het verlengde van de relatie tussen MoneyGram en Sentbe. Sinds kort staat Ripple namelijk ook als partner genoemd op de website van Sentbe: ‘world-class fintech, Ripple’

Ripple betreedt Zuid-Koreaanse markt via Sentbe (en MoneyGram)

Door deze punten met elkaar te verbinden valt wel te stellen dat Ripple de Zuid Koreaanse markt ook aan het betreden is. Saillant detail: Sentbe verzorgd ook de transacties voor SamsungPay. Dit is een mobiele betalingsdienst die door het grote Samsung Electronics is uitgegeven. Het is mogelijk om met deze digitale portemonnee betalingen te doen naar andere producten van Samsung.

Tot slot is er altijd weer een disclaimer: er is een verschil tussen de XRP token en het in Californië gevestigde bedrijf Ripple. Het kan goed zijn dat bovengenoemde samenwerking een extra vraag aan XRP veroorzaakt, maar dat is afhankelijk van de welk type techniek (xRapid, xVia of xCurrent) van Ripple wordt geïntegreerd.

Bron: Ambcrypto

Lees meer over:
RippleXRP