Ripple betreedt Zuid-Koreaanse markt via Sentbe (en MoneyGram)

Een aantal weken terug kon je lezen dat Ripple een samenwerking is aangegaan met MoneyGram. Dit is een bedrijf dat betalingen verwerkt (op een voor ons de traditionele manier). Er is begin 2018 een pilot gestart om een deel van dit betalingsverkeer te verplaatsen naar het ecosysteem van Ripple. MoneyGram was erg enthousiast van het potentieel van deze technologie.

MoneyGram en Sentbe

Tot zo ver eigenlijk niets nieuws. Echter heeft ’s wereld grootste money transfer bedrijf een samenwerking aangekondigd met Sentbe. Dit is een soortgelijk bedrijf uit Zuid Korea. Door deze samenwerking wordt laatstgenoemde ingezet als pionier voor het betreden van de nieuwe Koreaanse markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sentbe heeft een vergunning als een financiële instelling in Zuid-Korea en streeft ernaar om gelijkheid te creëren op financiële aspecten door traditionele markten te verstoren.

Naar verwachting levert deze samenwerking enorm veel extra transacties. Voor de maand juli worden er bijvoorbeeld transacties vane enkele miljarden aan Koreaanse Won verwacht. Op het eerste oog klinkt dit gigantisch, maar wel even een kleine disclaimer: een miljard Won staat gelijk aan €760.000. Het hoofd van Moneygram in deze regio, Yosesh Sangle, verteld dat dit een strategische zet is om de digitalisatie in deze regio te versnellen.

Volgens de CEO van Sentbe, Alex Choi, komt de samenwerking precies op het juiste moment. Het kan nu beter voldoen aan de wensen van de gebruikers door ‘tech-savvy solutions within this space’ te kunnen toepassen.

Ripple en de Zuid Koreaanse markt

En dan nu de tussenkomst van Ripple in dit hele verhaal. De strategische samenwerking die Ripple heeft gesloten met MoneyGram is (logischerwijs) bedoeld om op een effectieve manier cross-border betalingen te kunnen aanbieden. Dat ligt precies in het verlengde van de relatie tussen MoneyGram en Sentbe. Sinds kort staat Ripple namelijk ook als partner genoemd op de website van Sentbe: ‘world-class fintech, Ripple’

Ripple betreedt Zuid-Koreaanse markt via Sentbe (en MoneyGram)

Door deze punten met elkaar te verbinden valt wel te stellen dat Ripple de Zuid Koreaanse markt ook aan het betreden is. Saillant detail: Sentbe verzorgd ook de transacties voor SamsungPay. Dit is een mobiele betalingsdienst die door het grote Samsung Electronics is uitgegeven. Het is mogelijk om met deze digitale portemonnee betalingen te doen naar andere producten van Samsung.

Tot slot is er altijd weer een disclaimer: er is een verschil tussen de XRP token en het in Californië gevestigde bedrijf Ripple. Het kan goed zijn dat bovengenoemde samenwerking een extra vraag aan XRP veroorzaakt, maar dat is afhankelijk van de welk type techniek (xRapid, xVia of xCurrent) van Ripple wordt geïntegreerd.

Bron: Ambcrypto

Lees meer over:
RippleXRP

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

microstrategy michael saylor Bitcoin
Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet...

Lees meer