Social Sunday: Craig Wright vs Hodlonaut en de bitcoin community

Social media zijn belangrijker dan ooit. En dat geldt zeker ook voor de online wereld van bitcoin en andere cryptovaluta. Deze week was er eigenlijk maar één onderwerp echt van belang: Craig Wright tegen Hodlnaut en de rest van de bitcoin community.

Craig Wright en Twitter

Craig Wright, voorman van Bitcoin Satoshi Vision, en een paar kompanen staan tegenover de rest van de cryptowereld. Naast de initiatiefnemer van de controversiële bitcoin fork is Wright ook nog eens Satoshi Nakomoto. Althans, dat zegt hijzelf. Ben je het daar niet mee eens? Dan loop je de kans aangeklaagd te worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds de eerste stapjes van bitcoin heeft Satoshi altijd enorm haar/zijn best gedaan om anoniem te blijven. Tot op de dag van vandaag is er geen spoor te volgen die je brengt naar de identiteit van Satoshi. Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat de ‘echte’ Satoshi nu ineens willekeurige mensen aan gaat klagen omdat ze hem niet geloven.

Hodlonaut

De anonieme twitteraar ‘hodlonaut’ is het eerste slachtoffer van de woede van Wright. De boze computerwetenschapper beloofde $5.000 aan degene die de identiteit van hodlonaut zou achterhalen. Hodlonaut is een bekende op cryptotwitter, hij is namelijk de bedenker van de ‘Lightning Torch’.

Die ‘fakkel’ werd over het lightning network van bitcoin gestuurd naar allerlei verschillende deelnemers. De actie was een groot succes en mede daardoor heeft Hodlonaut een goede reputatie opgebouwd op Twitter.

Niet meer op Twitter

Na eerdere uitlatingen aan het adres van Craig Wright werd Hodlonaut opgeschrokken door een aanklacht én een prijs op zijn hoofd. Men noemt de cryptospace wel eens het ‘Wilde Westen’, het leek de afgelopen week daadwerkelijk op een online versie van een gevecht tussen verschillende kampen en cowboys.

Zowel Craig Wright als Hodlonaut zijn niet meer te vinden op Twitter. De accounts zijn geblokkeerd en/of offline gehaald. De precieze oorzaak is niet duidelijk. Maar in het geval van Hodlonaut lijkt het voor de hand te liggen dat hij even een pauze in heeft gelast. Het is niet niks om aangeklaagd te worden door en miljardair.

Steun

De hastag #WeAreAllHodlonaut werd in het leven geroepen om de anonieme bitcoinheld een hart onder de riem te steken. Verschillende prominente twitteraccounts kwamen op voor ‘onze’ space kat. Een groot deel van cryptotwitter nam zelfs tijdelijk de naam en/of de avatar over van de twitteraar. De enige relatief grote voorstander van het werk van Wright lijkt Calvin Ayre.

Verschillende mensen hebben zelfs een crowdfunding opgezet om de eventuele rechtszaken te bekostigen. Hieronder een kleine greep uit het aanbod.

Meer dan drama

Naast de drama is cryptotwitter ook een leuke plek om te discussiëren en tot nieuwe inzichten te komen. Tuur Demeester is daar een goed voorbeeld van. De Belg is al jaren actief in de cryptospace en komt regelmatig met leuke nieuwe input.

Bitcoin Magazine NL Social Media

Bitcoin Magazine is zelf natuurlijk ook actief op de populaire platformen. Volg ons om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het land van bitcoin en andere cryptovaluta.

Oh, en hieronder kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...