Voetbalclub Southampton speelt dit seizoen met Bitcoin (BTC) op hun shirt

Sportsbet.io is de nieuwe hoofdsponsor van de Britse voetbalclub Southampton. In eerste instantie is dat geen groot nieuws, maar de goksite komt ook met een bitcoin logo op het shirt.

Dat betekent dat opnieuw een voetbalclub in de grootste competitie van de wereld met het logo van bitcoin op het shirt voetbalt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en sponsoring

Watford voetbalde vorig seizoen met een bitcoin logo op de mouw, maar die club is het vorige seizoen gedegradeerd. In de afbeelding van dit artikel is te zien hoe bitcoin op het shirt van Southampton is verwerkt.

Het belangrijkste gedeelte van de sponsoring is Sportsbet zelf, maar ze hebben er wel een bitcoin logo in verwerkt.

Sportsbet is trendsetter op het aller hoogste niveau, maar ook op andere manieren begint bitcoin langzaam het topvoetbal binnen te dringen. De Turkse voetbalploeg heeft ook een nieuwe hoofdsponsor: BtcTurk heeft die plek bemachtigd.

De Turkse beurs promoot (helaas) niet het bitcoin logo, maar slechts hun eigen bedrijfsnaam op de trainingsoutfit van het mannen en vrouwen team van Turkije.

Teams

Naast de hoofdmacht van Southampton wordt ook het reserve elftal voorzien van een shirt met Spotsbet en het bitcoin logo.

De chief commercial officer van Southamption is uiteraard blij met de nieuwe hoofdsponsor: ”Iedereen kijkt uit naar een nieuw sterk seizoen, we zijn erg blij dat we deze reis met Sportsbet.io kunnen delen.”

Tim Heath, de directeur van Coingaming Group, is ook erg blij met de samenwerking. Sportsbet werd in 2016 opgezet en is nu dus al voor het tweede jaar betrokken bij een Premier League club.

Problemen

Door de nieuwe deal heeft Southampton tijdelijk de verkoop van hun shirts stopgezet. Fans die de shirts met de oude sponsor (LD Sports) hebben gekocht kunnen op termijn hun shirt inruilen voor een nieuw exemplaar.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...