Beste Solana meme coins van 2024 – ontdek alles over meme coins op Solana

solana vs ethereum

Solana meme coins lieten tijdens de afgelopen bull run enorme stijgingen zien – en de verwachting is dat nog veel meer tokens op deze blockchain mooie groeipercentages gaan neerzetten. Wat maakt deze meme coins zo explosief en welke tokens hebben de potentie om vroege investeerders flinke winsten op te leveren?

De beste Solana meme coins

 • Nieuwe meme coin op de Solana blockchain
 • Koop direct tokens door Solana in te ruilen
 • Unieke meme die snel populariteit kan vergaren
Project gelanceerd
1 mei 2024
Aankoopmethoden
 • SOL
  SOL
 • Volgende Solana meme coin, die het 100x succes van Pepe, Bonk, Myro en Dogwifhat wil evenaren
 • 35% van alle tokens komen beschikbaar via airdrops
 • Koop $SMOG en maak kans op de airdrops
Project gelanceerd
Februari 2024
Aankoopmethoden
 • SOL
  SOL
 • USDT
  USDT
 • Bonk
  Bonk
 • ETH
  ETH
 • +1 meer
 • Nieuwe Send-to-Wallet airdrop token op Solana
 • Kan succes van Book of Meme, Slerf & Pundu herhalen
 • In eerste uren al $500.000,- opgehaald
Project gelanceerd
Maart 2024
Aankoopmethoden
 • SOL
  SOL

Top 5 Solana meme coins – in welke token moet je nu investeren?

Meme coins op Solana zijn populair omdat het netwerk razendsnel is en de transactiekosten laag. Dit maakt traden in crypto extra gemakkelijk. Wat zijn de top 5 meme coins op het Solana netwerk om nu in te investeren?

 1. Sealana (SEAL) – Solana meme coin met veel potentie en send-to-wallet systeem.
 2. Smog (SMOG) – Vrolijke meme coin die kan groeien door de grootste Solana airdrop ooit.
 3. Slothana (SLOTH) – Solana meme coin met een enorme succesvolle presale en potentie.
 4. Myro (MYRO) – SOL crypto meme met een marktkapitalisatie van meer dan $175 miljoen.
 5. Slerf (SLERF) – Grote meme coin op Solana die misschien nog wel iets verder kan groeien.

Solana meme coins uitgelegd

Aan het eind van 2023 steeg de Solana blockchain enorm in populariteit. In oktober stond de koers van de SOL-token nog op $23.6, maanden later, in maart 2024, tikte de token de $206 aan. Analisten zijn het erover eens dat een groot gedeelte van deze groei voortkwam uit de populariteit van meme coins op dit netwerk dat in het verleden meerdere malen als een potentiële ‘Ethereum-killer’ is bestempeld.

Solana groei
De Solana koers en het gebruiken van de chain stegen enorm sinds oktober 2023. Bron: Tradingview

Enkele meme coins op Solana wisten enorme stijgingen neer te zetten. De twee belangrijkste en grootste stijgers, dogwifhat en Bonk, wisten zelfs door te stoten naar een market cap van meerdere miljarden. Dit succes zorgt ervoor dat steeds meer meme coin ontwikkelaars kiezen voor de blockchain van Solana, ook omdat het netwerk uitblinkt in efficiëntie, lage transactiekosten en een grote snelheid.

Meme coins zijn digitale tokens die voor de grap gemaakt zijn, en eigenlijk niet geschikt voor serieuze handel. Vaak spelen ze in op memes die populair zijn online, en zijn als grap bedoeld. Mocht er echter een community achter de token gaan staan, dan kan de waarde van een meme coin ineens groeien. Meme coins zijn vaak bijzonder volatiel, waardoor ze snel in waarde kunnen stijgen en dalen. Hierdoor maak je als investeerder meer kans op buitengewone winst, maar zijn de kansen op verlies ook groter.

De vijf beste Solana meme coins – een analyse

Aan het begin van dit artikel hebben we een top lijst samengesteld van de vijf beste Solana meme coins om nu in te investeren. Tijd om een blik te werpen op deze tokens: wat maakt juist deze meme coins zo interessant?

1. Sealana – Beste Solana meme om nu te kopen

De eerste crypto op onze top lijst met beste Solana meme coins van 2024 is Sealana ($SEAL). Het personage achter deze meme token is een zeehond, geïnspireerd door de “World of Warcraft Guy” uit de animatieserie South Park. Sealana leeft in de kelder van zijn moeder, maar handelt in cryptocurrency in de hoop op een meer succesvol leven.

Alhoewel het in essentie een simpel concept is, heeft deze meme coin direct na de launch enorm veel aandacht weten te trekken. Het toont wederom de aantrekkingskracht van meme-projecten en de rol van humor in het opbouwen van een community die geïnteresseerd is in crypto.

In de dagen na de presale launch wist de Solana meme coin al meer dan $300.000 op te halen. Momenteel is 1 $SEAL voor $0.022 verkrijgbaar. Net als de succesvolle meme coin, Slothana – die in slechts vier weken $15 miljoen wist binnen te halen, is $SEAL een “send-to-wallet” coin. Geïnteresseerde investeerders kunnen met de presale meedoen door SOL tokens naar het wallet address van Sealana te sturen:

DJ15ZYXqUNMYJ3hL7z4ciSaSFAw5cbos3YjGpdvwmF6c

Sealana’s humoristische project kan de volgende grote meme coin zijn op de Solana blockchain. Voor meer informatie en het laatste nieuws rondom $SEAL kun je het Sealana Telegram-kanaal joinen en het project volgen op X.

Gelanceerd op 2 mei 2024
Betaalmethoden SOL
Chain Solana
Prijs 1 SOL = 6900 $SEAL

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

2. Smog – Vrolijke coin met grote airdrop

Smog is een vrolijke nieuwe Solana meme coin die de doelstelling heeft Bonk en dogwifhat van de troon te stoten. Om dit voor elkaar te krijgen, is de grootste crypto airdrop op Solana ooit aangekondigd. Liefst 490 miljoen $SMOG tokens (oftewel 35% van het totaal) worden via airdrops aan tokenhouders uitgekeerd.

Door $SMOG tokens te kopen en te staken, verdien je als investeerder airdrop credits. Hoe meer van deze punten je in bezit hebt, hoe meer tokens je krijgt op het moment dat een airdrop plaatsvindt. Hou je de token langer vast, dan krijg je ook meer credits en dus hogere returns. Ook is het mogelijk om extra credits te verdienen door opdrachten op de Zealy-pagina van de token uit te voeren.

Smog heeft vroege investeerders al het nodige opgebracht: zo is de koers van de token al eens x75 gegaan, en staat zij ook nu nog hoger dan tijdens haar DEX launch. Toch is de vraag of het verstandig is geweest om de tokens zo vroeg al te verkopen: mogelijk lachen investeerders die het wel konden opbrengen op de airdrops te wachten straks het hardst. De token kan dankzij de airdrops namelijk flink in waarde gaan stijgen.

De eerste airdrops zijn onlangs van start gegaan, nadat de Smog-community meer dan 11 miljoen quests had volbracht. De enorme activiteit heeft bijgedragen aan de populariteit van de Solana meme coin en de vraag naar de token gestimuleerd.

Om deel uit te maken van deze enerverende Solana meme coin, moet je een wallet hebben met Solaan, waarmee je via de Jupiter DEX aggregator, Birdeye, of MEXC de $SMOG token kunt bemachtigen. Iedere $SMOG is een ticket om toegang te krijgen tot ‘The Dragon’s Court’ Smog-community. Tokenhouders kunnen hier meer quests voltooien tijdens het tweede airdrop seizoen, maar ook hun $SMOG staken voor meer beloningen. Op de officiële website koop en stake je $SMOG met 10% korting op je aankoop.

Gelanceerd op 7 februari 2024
Te koop bij Jupiter DEX
Chain Solana
Totale voorraad 1.400.000.000
Hard cap $2.000.000 bij lancering

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

3. Slothana – Succesvolle Solana meme coin in puurste vorm

Slothana (SLOTH) heeft recent meer dan $15 miljoen opgehaald tijdens zijn presale fase en was daarmee een groot succes. Deze Solana meme coin, met een luiaard als boegbeeld, wist de nodige aandacht te trekken dankzijn het speelse karakter en winstpotentieel.

Op 29 april 2024 kwam de Slothana presale ten einde, waarna op 1 mei 2024 alle tokens via een Solana airdrop werden uitgekeerd. Na de airdrop is $SLOTH op verschillende gedecentraliseerde exchanges (DEXs) gelist, zoals Raydium. Ook is de token gelist op meerdere gecentraliseerde exchanges (CEXs), waaronder Poloniex en XT.com. Dit heeft gezorgd voor de nodige toename in handelsvolume en behoorlijk wat aandacht op de cryptomarkt.

4. Solana Meme Coins: Slothana (SLOTH)

De Slothana token zag daarna een stijging van 107% binnen 24 uur, waarbij de Slothana koers nieuwe recordhoogtes wist te bereiken. De stijging kreeg een extra impuls door de aankondiging van een burn-mechanise, om de schaarste (en daarmee de waarde) van $SLOTH te verhogen.

Slothana is daarmee een van de beste Solana meme coins op dit moment. Het team achter het project, volgens geruchten hetzelfde team achter de succesvolle Smog (SMOG) token, heeft de nodige ambitieuze doelen voor ogen. Volgens onze analisten kan Slothana nog de nodige winst opleveren, van wel 100x tot 1000x rendement op lange termijn.

Gelanceerd 25 maart 2024
Soort coin Airdrop token
Chain Solana
1 $SOL = 10.000 $SLOTH

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

4. Myro – Populaire meme coin gebaseerd op Solana-hond

Myro (MYRO) is een meme coin binnen het Solana-ecosysteem, geïnspireerd door de hond van Solana medeoprichter Raj Gokal. De coin streeft ernaar actieve engagement in de cryptowereld te promoten en wint aan populariteit dankzij zijn unieke honden-thema.

Anders dan andere populaire meme coins met honden, biedt Myro ook de nodige utility. Het kan transacties faciliteren op de Solana-blockchain en worden verhandeld voor andere cryptocurrencies. Er is ook een Myro Buy Bot en een social mobile app. De app laat gebruikers afbeeldingen en media verkopen als cNFTs. Iedereen die deze berichten liked of als favoriet toevoegt kan een deel van de verkoopprijs verdienen.

5. Beste Solana Meme Coins: Myro

Hoewel het vooral als een leuk project is opgezet, heeft MYRO inmiddels een marktkapitalisatie van meer dan $175 miljoen, waarmee het een van de meest populaire meme coins op Solana is. MYRO is te koop op Jupiter en ieder andere Solana DEX, maar kan ook gekocht worden bij de beste gecentraliseerde exchanges, inclusief MEXC, Bybit, KuCoin, en BingX.

Startdatum November 2023
Te koop bij Alle Solana DEX’s
Chain Solana
Ticker $MYRO
Maximaal aanbod 1.000.000.000 tokens
Huidige koers $0.188
Marktkapitalisatie $177 miljoen

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

5. Slerf – Grote meme coin kan misschien verder groeien

Slothana kent misschien wel een uiterst succesvolle presale, de token is niet de eerste of enige token met een luiaarden-thema. Recent is de meme coin Slerf flink gegroeid, naar een market cap van meer dan $149 miljoen.

Deze token wist dankzij een grote token burning – volgens het projectteam werd per ongeluk voor $10 miljoen aan tokens geburned – te stijgen naar $1.25. Dit trok de aandacht van menig analist en investeerder. Men ziet mogelijkheden dat deze token snel nog wat verder zal stijgen.

slerf solana meme coin

Gezien de grote trading activiteit is het goed mogelijk dat deze token snel nog wat verder doorgroeit op de lijst van top Solana meme coins. Winsten zoals bij de eerder genoemde tokens hoeven niet verwacht te worden, maar Slerf heeft zeker de potentie om nog wat groei te pakken.

Het thema van de token – luiaarden die werkelijk alles verkeerd laten gaan – schijnt aan te slaan bij de doelgroep. Mede daardoor kon al een grote community verzameld worden. Het is echter de vraag of de community deze token als een grap ziet, of bereid is ook in slechte tijden Slerf te dragen.

Startdatum Maart 2024
Te koop bij Alle Solana DEX’s
Chain Solana
Ticker $SLERF
Maximaal aanbod 499.997.750 tokens
Huidige koers $0.3001
Marktkapitalisatie $150 miljoen

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Zo selecteren wij de beste Solana meme coins

Bij het selecteren van de beste meme coins op Solana letten we op verschillende eigenschappen: de groeipotentie, tokenomics en marktkapitalisatie zijn belangrijk, evenals de betrouwbaarheid van de token.

Hype en FOMO

Hype en FOMO

Meme coins hebben geen echte functionaliteit, buiten de mogelijkheid om flink te speculeren. Het bouwen van een hype rondom een token is daarom cruciaal: kan een token een community laten groeien en hier de vluchten van plukken? Een belangrijk onderdeel van het bouwen van een hype is FOMO, Fear of Missing Out. Omdat investeerders niet snel de volgende x1000 token mis willen lopen, zullen ze snel instappen bij een FOMO-token. Een goed voorbeeld van een tokenhype die voor FOMO zorgt is Slothana, waar in anderhalve week al meer dan $ 7 miljoen bij elkaar werd gebracht.

Tokenomics

Tokenomics

Wanneer je op zoek bent naar de volgende Solana Meme coin met potentie is het een goed idee om een blik te werpen op de tokenomics, van de token. De vraag hoe tokens verdeeld worden, en hoe de crypto in elkaar zit, is essentieel wanneer je wilt weten of een crypto potentie heeft. Zoek naar een token met een goede balans tussen de volgende elementen:

 • Presale: Het aantal tokens dat in de presale verkocht wordt.
 • Liquiditeit: Liquiditeit maakt het mogelijk om makkelijk en snel te handelen op exchanges.
 • Staking: Deze tokens worden na verloop van tijd uitgekeerd aan investeerders die hun tokens vastzetten.
 • Airdrop: Gratis airdrops kunnen de hype rondom een token enorm laten groeien.
 • Teamdeel: Bij sommige tokens krijgt het team een bepaald aantal tokens als betaling.
 • Marketing: Om een hype te laten groeien kan een deel van de tokens voor marketingdoelen gebruikt worden.

Ook de vraag of er sprake is van een maximaal aantal tokens en tokenburning is van belang om te bepalen of een token potentie voor de lange termijn heeft.

Marktkapitalisatie

Marktkapitalisatie

Meer ervaren traders op het gebied van meme coins vermijden doorgaans de grotere tokens zoals Shiba Inu, Dogecoin en Pepe. Zij weten dat kleine cryptomunten met potentie en een lage marktkapitalisatie grotere winsten kunnen opleveren. Voor een token met een market cap van $1 miljoen is het makkelijker om door te groeien naar $2 miljoen, dan het voor een $100 miljoen market cap token is om door te groeien naar $200 miljoen. Een grote marktkapitalisatie zorgt voor vertrouwen en verkleint de risico’s op een snelle koersdaling, een kleine marktkapitalisatie zorgt ervoor dat enorme winsten mogelijk zijn.

Community

Community

Een belangrijk onderdeel van het laten groeien van een token is het bouwen van een community. De bekendste meme coin, Dogecoin, heeft een geheel eigen community met miljoenen (honds)trouwe aanhangers. De uitgesproken steun van bekende influencers (bijvoorbeeld Elon Musk) heeft de koers van Dogecoin meerdere malen flink laten stijgen. Wanneer zich rondom een token een grote community verzameld, kan de koers van een token flink stijgen. Heeft een token de potentie om een grote community aan te spreken? Dan zou het weleens een zeer succesvolle crypto kunnen worden.

solana meme coins community

Voordelen van Solana meme coins

In de afgelopen maanden is het gebruik van meme coins op Solana flink gegroeid. Gebruikers en ontwikkelaars geven aan dat ze steeds vaker de voorkeur geven aan deze blockchain. Hoewel Ethereum veruit de grootste provider voor meme coins blijft (met onder meer Pepe en Shiba Inu), zijn er steeds meer redenen waarom Solana zich langzaam ontwikkelt tot een ‘Ethereum Killer’.

TransactiekostenSchaalbaarheidStakingAirdrops

Transactiekosten

Transactiekosten op Ethereum kunnen hoog oplopen, in sommige gevallen tot wel € 100,-! Bij het gebruik van Solana is er wel sprake van transactiekosten, maar deze zijn erg laag. $ 0,00025 per transactie betalen is op Solana niet uitgesloten. Wie snel koopt en verkoopt, merkt deze verschillen op den duur wel in zijn portemonnee.

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid gaat eigenlijk over de vraag hoeveel transacties een chain in een bepaalde tijdsperiode aankan. Qua schaalbaarheid scoort Solana enorm goed: tot wel 65.000 transacties per seconde kunnen op het SOL netwerk uitgevoerd worden. Dit is nogal een verschil met Ethereum, dat niet verder komt dan 12 transacties per seconde. Wanneer een chain overbelast is, zullen de kosten van een transactie toenemen – iets waar bij Solana niet snel sprak van zal zijn.

Staking

Op het netwerk van Solana is bij veel meme coins staking mogelijk. Door (een deel van je) tokens in een smart staking contract te zetten, haal je ze tijdelijk uit de handel. Dit maakt een token deflatoir, en drijft de koers van een token op. Het staken van een token is te vergelijken met het behalen van rente uit je spaarrekening.

Airdrops

Een ander groot voordeel van het gebruik van Solana is de mogelijkheid die het tokenmakers biedt tot het uitdelen van grote crypto airdrops. Dit is voor tokenmakers en de community een mooie manier om een meme coin bekender te maken, en voor anderen een mooie manier om gratis crypto te krijgen. Dat airdrops ook voor een stijgende koers kunnen zorgen heeft Bonk bewezen: in 2022 werd 50% van het totale aantal tokens via airdrops verdeeld.

De grootste Solana meme coins?

Om goed te begrijpen tot hoe ver een nieuwe token met een kleine market cap op Solana kan gaan stijgen, hebben we in het onderstaande overzicht de marktkapitalisaties en handelsvolumes van de vijf grootste Solana meme coin overzichtelijk weergegeven. Voor de actueelste informatie kun je terecht op CoinGecko.

Naam Rank Solana Meme Coins Rank alle crypto Marktkapitalisatie Trading Volume (24 uur)
dogwifhat (WIF) 1 43 $2.871.193.922 $781.530.883
Bonk (BONK) 2 61 $1.643.678.376 $314.716.645
BOOK OF MEME (BOME) 3 108 $819.518.543 $505.232.227
Popcat (POPCAT) 4 157 $495.069.864 $48.109.164
Jeo Boden (BODEN) 5 225 $310.371.835 $25.824.803

Slerf kopen – stappenplan

Wil jij Slerf kopen? Hieronder vind je enkele korte stappen hoe jij de meme coin in kunt kopen.

 1. Stap 1: Kies een geschikte crypto exchange

  Slerf is op meerdere manieren te koop, maar voor beginnende traders is een centrale exchange het meest geschikt. Zoek daarom een exchange die de token gelist heeft en maak daar een account aan.
 2. Stap 2: Stort geld op je account

  Bij de meeste exchanges kun je gemakkelijk geld storten via iDEAL of creditcard. Zet genoeg geld op je account zodat je daar SLERF tokens van kan kopen.
 3. Stap 3: Zoek Slerf op

  Zoek via de zoekfuncties op de exchange naar SLERF en ga naar de desbetreffende marktpagina. Vanaf daar kun je jouw eerste tokens inkopen.
 4. Stap 4: Maak je transactie rond

  Kies hoeveel tokens je wilt kopen en bevestig de transactie om je aankoop te doen. Je tokens staan in eerste instantie in je account, maar deze kun je versturen naar een andere wallet.

Volledige lijst van meme coins?

In dit artikel bespreken we de beste Solana meme coins, maar er zijn uiteraard nog veel meer meme coins beschikbaar. Voor een volledig overzicht hiervan lees je ons artikel: beste meme coins van 2024?

Conclusie

Solana meme coins zijn sinds de groei van Bonk, dogwifhat en enkele andere tokens op deze chain populairder dan ooit. Het succes van deze tokens, en de prettige eigenschappen van het Solana netwerk (een hoge schaalbaarheid en lage transactiekosten) hebben ervoor gezorgd dat er meer en meer interessante tokens op deze chain verschijnen.

Wil een token op Solana succesvol zijn, dan moet het een aansprekende meme combineren met sterke tokenomics. Het is essentieel om een community op te bouwen die bereid is een token voor een langere tijd te ondersteunen – een grote community kan bovendien FOMO creëren.

Onze favoriete nieuwe Solana meme coin is Sealana, een humoristische presale token gebaseerd op een personage uit South Park, die in korte tijd al meer dan $1 miljoen wist op te halen. Het feit dat de token zo snel een community heeft weten op te bouwen, zorgt ervoor dat Sealana mogelijk enorm kan gaan stijgen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Veelgestelde vragen

Hoe koop je Solana meme coins?

Wat is de beste Solana meme coin?

Welke coins zijn beschikbaar op Solana?

Referenties

Bij het samenstellen van dit artikel is gebruikgemaakt van de volgende bronnen:

 1. Top Solana Meme Coins by Market Cap – (CoinGecko)
 2. Market Capitalization – (Binance Academy)
 3. Van de quasi lollige meme coins zijn we nog niet verlost – (Het Financieele Dagblad)
 4. Dogecoin schiet weer omhoog na tweet Elon Musk – (RTL Nieuws)
Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...