Limit Order

Een limit order is een instructie om een actief te kopen of verkopen tegen een bepaald prijsniveau. Het zorgt ervoor dat de handel alleen wordt uitgevoerd wanneer het actief de gewenste prijs bereikt, waardoor handelaren meer controle hebben over hun transacties.

Wat is een limit order in crypto?

Een limit order in de cryptomarkt is een richtlijn die handelaren plaatsen op een beurs om een transactie uit te voeren op een specifiek prijsniveau. In tegenstelling tot marktorders, die onmiddellijk worden uitgevoerd tegen de huidige marktprijs, worden limit orders alleen uitgevoerd wanneer de cryptocurrency de ingestelde prijs bereikt.

Als Bitcoin bijvoorbeeld wordt verhandeld tegen $32.000, kan een handelaar een limit order plaatsen om 1 BTC te kopen tegen $25.000. Indien de prijs daalt tot $25.000, kan een handelaar een limit order plaatsen. Als de prijs daalt tot $25.000, wordt de order uitgevoerd, waardoor de handelaar 1 BTC tegen die prijs of lager kan kopen.

Hoe werken limit orders?

Wanneer een handelaar een limit order plaatst, geeft hij zijn bereidheid aan om een bepaalde hoeveelheid cryptocurrency tegen een specifieke prijs te kopen of verkopen aan de exchange. Als de marktprijs het opgegeven niveau bereikt, wordt de order uitgevoerd. Zo niet, dan blijft de order in het orderboek totdat deze wordt gevuld, geannuleerd of vervalt.

Limit orders kunnen worden gebruikt voor zowel het kopen als verkopen van cryptocurrencies:

  • Limit orders kopen: Worden alleen uitgevoerd als de prijs van de cryptocurrency daalt tot of onder de opgegeven prijs.
  • Verkoop limit orders: Worden alleen uitgevoerd als de prijs stijgt tot of boven de gewenste prijs.

Met limit orders kunnen handelaren de instap- en uitstappunten voor hun transacties instellen, zodat ze kopen of verkopen tegen prijzen die gunstiger zijn dan de huidige marktprijzen.

Soorten limit orders

Er zijn twee soorten limit orders:

  • Koop limit orders: Deze orders worden geplaatst onder de huidige marktprijs en worden uitgevoerd wanneer de prijs daalt tot de limiet of lager.
  • Verkoop limit orders: Geplaatst boven de huidige marktprijs, deze orders worden uitgevoerd wanneer de prijs stijgt tot de limiet of hoger.

Voordelen van limit orders

Limit orders bieden handelaren precisie en controle over hun transacties. Door de prijs te specificeren waar zij zich goed bij voelen, kunnen traders hun instap- en uitstappunten effectief beheren.

Dit strategische hulpmiddel zorgt ervoor dat transacties worden uitgevoerd tegen de gewenste prijzen, waardoor het niet nodig is om de markt constant in de gaten te houden.

Samenvatting

Limit orders zijn een cruciaal hulpmiddel voor handelaren die cryptocurrencies tegen specifieke prijzen willen kopen of verkopen. Door prijzen vooraf in te stellen, automatiseren handelaren transacties, waardoor ze plaatsvinden onder gunstige omstandigheden.

Dit niveau van controle helpt bij het navigeren door de volatiele cryptomarkt met een meer strategische aanpak, waardoor de handelservaring en -resultaten verbeteren.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd