NGMI (Not Gonna Make It)

In de wereld van cryptocurrency zijn bepaalde slangtermen ontstaan om de unieke gevoelens en houdingen van de gemeenschap weer te geven. Eén zo’n term is “NGMI”.

Waar staat NGMI voor?

NGMI staat voor “Not Gonna Make It”. Deze internet slang term wordt vaak gebruikt in de cryptocurrency gemeenschap om scepsis of twijfel uit te drukken over het succes van een project, investering of individu.

NGMI in crypto

Wanneer iemand “NGMI” zegt in de context van cryptocurrency, uit hij twijfel over het potentieel voor significante groei of succes van een cryptogerelateerde kwestie, zoals een nieuw gelanceerd project of een specifieke investeringsstrategie.

Het wordt vaak op humoristische of zelfspottende wijze gebruikt, om de hype rond bepaalde projecten uit te lachen of om de inherente risico’s en onzekerheden in de cryptomarkt te erkennen.

Hoe wordt NGMI gebruikt?

In cryptodiscussies kan het verwijzen naar individuen die overhaaste of ongeïnformeerde beslissingen nemen, vooral tijdens dalende markten wanneer de prijzen dalen en de investeringsrisico’s hoog zijn.

Bijvoorbeeld, een belegger die zonder goed onderzoek in een meme munt koopt, kan door anderen in de gemeenschap als “NGMI” worden bestempeld.

Oorsprong en evolutie

Oorspronkelijk werd het gebruikt in fitnessgemeenschappen op forums zoals 4chan om mensen te bekritiseren die te weinig moeite deden voor hun fitnessdoelen.

De term migreerde naar financiële forums, waaronder het “/biz/” forum op 4chan en de WallStreetBets subreddit. Het gebruik werd wijdverspreid in de cryptocurrency gemeenschap tijdens de 2021 WallStreetBets GameStop squeeze.

Memes en cultuur

NGMI heeft ook zijn eigen meme-cultuur ontwikkeld, met cryptoliefhebbers die memes delen over slechte investeringsbeslissingen of overdreven bearish meningen over de cryptomarkt.

Deze memecultuur helpt het sentiment achter NGMI te illustreren en voegt een laagje humor toe aan de vaak volatiele wereld van cryptocurrencies.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....