OpenSea

Terwijl de wereld van digitale activa zich blijft uitbreiden, heeft OpenSea zich ontpopt als een centraal platform dat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop we NFT’s kopen, verkopen en verhandelen.

Wat is OpenSea?

OpenSea is een gedecentraliseerde peer-to-peer marktplaats voor het kopen, verkopen en verhandelen van zeldzame digitale goederen, gebruikmakend van non-fungible token (NFT) technologie. Het werd in 2017 gelanceerd door Devin Finzer en Alex Atallah, werkt op de Ethereum blockchain en is uitgegroeid tot een van de grootste NFT marktplaatsen wereldwijd.

Belangrijkste kenmerken van OpenSea

OpenSea ondersteunt een breed scala aan digitale activa, waaronder digitale kunst, gedecentraliseerde domeinnamen, ruilkaarten, virtuele werelden, sport NFT’s, utility NFT’s en nog veel meer. Het staat bekend om het hosten van populaire NFT-projecten zoals CryptoPunks, Axie Infinity, Gods Unchained en CryptoKitties.

Hoe werkt OpenSea?

OpenSea stelt iedereen in staat om NFT’s te verhandelen zonder de in de lijst opgenomen items in bewaring te nemen. In plaats daarvan worden transacties gefaciliteerd door middel van smart contracts, waarbij gebruikers hun items opslaan in de door hen gekozen wallets. Deze gedecentraliseerde aanpak zorgt ervoor dat gebruikers de controle over hun activa behouden.

Noteren en handelen op OpenSea

Gebruikers kunnen hun NFT’s op OpenSea noteren, zelfs als ze op andere marktplaatsen genoteerd staan, op voorwaarde dat ze in de wallet van de gebruiker blijven. OpenSea rekent een vergoeding van 2,5% op de aankoopprijs van elke verkochte NFT, een van de laagste in de markt.

Ondersteunde cryptocurrencies

Hoewel ETH de standaard cryptocurrency is voor aankopen, accepteert OpenSea meer dan 200 betalingsopties, waaronder DAI, USDC, REVV, SAND, MANA, wBTC, MEME en vele andere.

Populaire NFT verzamelingen op OpenSea

Enkele van de meest populaire NFT collecties op OpenSea zijn CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club, Decentraland en Art Blocks. Deze collecties zijn erg populair en zorgen voor aanzienlijke handelsvolumes op het platform.

Voordelen van OpenSea

  1. Breed scala aan activa: OpenSea ondersteunt een breed spectrum aan digitale goederen in verschillende categorieën.
  2. Decentralisatie: Door gebruik te maken van smart contracts zorgt OpenSea ervoor dat gebruikers het beheer over hun assets behouden.
  3. Lage kosten: Het platform rekent een concurrerende 2,5% vergoeding op transacties.
  4. Meerdere betalingsopties: Gebruikers kunnen met verschillende cryptocurrencies betalen, wat de flexibiliteit vergroot.

Samenvatting

OpenSea onderscheidt zich als een toonaangevende gedecentraliseerde marktplaats voor NFT’s en biedt een uitgebreid platform voor het verhandelen van een breed scala aan digitale activa. De gebruiksvriendelijke interface, lage tarieven en uitgebreide ondersteuning voor verschillende NFT’s en cryptocurrencies maken het een goede keuze voor digitale verzamelaars en handelaren.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....