Total supply

De total supply is de som van alle munten of tokens die tot nu toe zijn uitgegeven, inclusief de munten die zijn vergrendeld of niet meer in omloop zijn. Dit is exclusief munten die permanent buiten omloop zijn.

Wat is total supply?

De total supply biedt een snapshot van alle cryptocurrency die bestaat minus munten die zijn verbrand of vernietigd, wat een breder beeld geeft dan de circulating supply.

Terwijl de circulating supply de munten meet die beschikbaar zijn voor onmiddellijke transacties, omvat de total supply alle munten die zijn gecreëerd, zelfs de munten die momenteel niet op de markt zijn.

Kenmerken van total supply

Het begrijpen van de total supply is van vitaal belang voor het beoordelen van het bredere economische landschap van een cryptocurrency.

  1. Inclusief vergrendelde munten: De total supply omvat munten die momenteel vergrendeld zijn in slimme contracten of gereserveerd zijn voor toekomstig gebruik, waardoor een vollediger beeld ontstaat van de economische voetafdruk van een cryptocurrency.
  2. Indicator van beschikbaarheid op lange termijn: De total supply kan de potentiële toekomstige marktkapitalisatie aangeven als alle vergrendelde of gereserveerde munten beschikbaar komen.

Voordelen van total supply

Het total supply is om verschillende redenen belangrijk.

  1. Breder economisch begrip: Het helpt belanghebbenden inzicht te krijgen in de volledige omvang van de munten die bestaan, wat van invloed kan zijn op economische strategieën en beslissingen.
  2. Planning en ontwikkeling: Ontwikkelaars en projectteams kunnen beter plannen voor toekomstige uitbreidingen of inkrimpingen van hun tokenomics.

Nadelen van total supply

Vertrouwen op het total supply heeft ook zijn uitdagingen.

  1. Potentieel onbegrip: Het total supply kan soms een misleidende indruk geven van de marktliquiditeit als een groot deel van het aanbod vergrendeld of gereserveerd is.
  2. Marktimpact: Grote niet-vergrendelde voorraden die op de markt komen, kunnen de prijzen negatief beïnvloeden als ze niet zorgvuldig worden beheerd.

Samenvatting

Het total supply is een fundamentele maatstaf in de cryptocurrency markt, die alle munten weergeeft die tot nu toe zijn gecreëerd, minus verbrande munten. Deze maat helpt om het volledige economische potentieel van een cryptocurrency te begrijpen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....