WAGMI

WAGMI, een acroniem voor “We’re All Gonna Make It,” is een populaire uitdrukking in cryptocurrency en online gemeenschappen, die optimisme en solidariteit onder de deelnemers belichaamt. Het vertegenwoordigt een collectief geloof in het succes van cryptocurrencies en gerelateerde projecten, ondanks de marktvolatiliteit.

Belangrijkste concepten

De volgende termen staan centraal bij het begrijpen van de motivatietaal en het sentiment binnen de cryptocurrency gemeenschap:

 • WAGMI: Een uitdrukking die wordt gebruikt om vertrouwen en optimisme uit te drukken in de cryptocurrency-gemeenschap, vooral tijdens onzekere of dalende marktomstandigheden.
 • NGMI: Staat voor “Not Gonna Make It”, humoristisch of kritisch gebruikt om scepsis of een negatieve kijk op een investering of project aan te geven.
 • GMI: Afkorting van “Gonna Make It,” gebruikt om een positieve kijk uit te drukken, vergelijkbaar met WAGMI, maar vaak op een persoonlijker of individueel niveau.

Gebruik in context

WAGMI en zijn varianten worden vaak gebruikt om het moreel te versterken en solidariteit te bevorderen onder cryptoliefhebbers, vooral tijdens turbulente marktfasen:

 • Motiverend gebruik: “Houd je investeringen vast tijdens de dips; WAGMI”
 • Ironisch gebruik: Net de top gekocht, maar WAGMI, toch?” – Vaak humoristisch gebruikt om een slechte investeringsbeslissing te erkennen.
 • Gemeenschapondersteuning: “We geloven allemaal in de potentie van dit project, WAGMI!”

Oorsprong en culturele betekenis

Vanaf de motiverende oorsprong tot de toepassing in cryptodiscussies, weerspiegelt WAGMI een unieke mix van humor en hoopvolheid:

 • Origins: De term gaat terug tot een motiverende video van bodybuilder Aziz “Zyzz” Shavershian en won aan populariteit op platforms zoals Wallstreetbets voordat het een vaste waarde werd in cryptogesprekken.
 • Culturele impact: WAGMI is uitgegroeid tot een verzamelnaam in crypto, vooral binnen NFT-gemeenschappen. Het symboliseert eenheid en een gedeelde reis naar potentiële rijkdom en succes.

Online aanwezigheid

Het gebruik van WAGMI op digitale platforms onderstreept de rol die het speelt in het vormen van het gemeenschappelijke verhaal over investeren in cryptocurrency’s. WAGMI is wijdverspreid op sociale mediaplatforms zoals Twitter, Reddit en Discord, vooral in discussies over markttrends, projectontwikkelingen en collectieve crypto-inspanningen.

  Door: Raul Gavira

  Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....