MEXC Review 2024 – Voordelen, Nadelen + Ervaringen MEXC Exchange

MEXC aanmelden Bitcoin verkopen

MEXC is een relatief nieuwe crypto exchange die de laatste tijd flink in de smaak valt bij crypto traders. Dit komt doordat je op MEXC kunt handelen in maar liefst 1.700+ crypto paren en er vrijwel geen kosten zijn verbonden tijdens het handelen. In deze MEXC review nemen we een kijkje naar alle eigenschappen die MEXC Global te bieden heeft. Wat zijn de voor- en nadelen van het platform en kun je er veilig op handelen?

MEXC review – Overzicht en samenvatting MEXC exchange

Voordat we beginnen met het bespreken van de eigenschappen van het crypto trading platform geven we eerst een overzicht van wat MEXC te bieden heeft.

Type Platform Crypto trading
Succespercentage Verschilt per persoon
Investeringsmogelijkheden 1.700+ crypto paren
Kosten 0% maker & taker fee (spot), 0% maker fee (futures), 0,01% taker fee (futures)
Minimale storting 0,01 USDT
Betaalmethodes Visa, Mastercard, bankoverschrijving, Apple pay, Google pay, Samsung Pay, iDEAL
Klantenservice 24/7 live chat en e-mail

MEXC is een crypto trading platform dat uitsluitend handelt in crypto paren. Het is bedrijf komt origineel uit China en is in 2018 opgericht, waardoor het relatief nieuw is. Sinds 2018 heeft het bedrijf veel weten te bereiken en is het inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste crypto exchanges op de wereld.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering

Voor- en nadelen van MEXC

Dan kijken we nu wat de belangrijkste voordelen en nadelen zijn die de MEXC exchange te bieden heeft. Wat maakt het beter dan andere crypto exchanges?

Voordelen:
 • Een bonus van 1.000 USDT te verdienen
 • Leer alles over cryptocurrency’s
 • Vrijwel kosteloos
 • Je kunt gebruik maken van een demo account
 • Er is een MEXC community op social media
Nadelen:
 • Er is (nog) geen Nederlandse vertaling
 • Je kunt geen gebruik maken van fiatgeld

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering

Wat is MEXC Global voor bedrijf?

MEXC is een trading platform waarop je kunt handelen in cryptocurrency. Met een aanbod van meer dan 1.700 crypto paren beschikken ze zowel over populaire cryptocurrency als kleine cryptomunten met potentie. Het platform biedt je de mogelijkheid om te handelen met een leverage van 200x.

MEXC homepage

Je kunt het trading platform gebruiken via vrijwel alle apparaten via de website of een MEXC app. Om bij MEXC te beginnen ga je naar de website van het platform, maak je een account aan, en doe je een eerste storting middels een van de betaalmethoden.

Op het platform is er een MEXC demo account beschikbaar gesteld met een budget van 50.000 USDT. Dit kun je gebruiken om bijvoorbeeld een nieuwe trading strategie uit te proberen, zonder dat je risico loopt om je vermogen te verliezen.

Bedrijf MEXC Global
CEO John Chen
Oprichting 2018
Locatie Singapore
Aantal gebruikers 10.000.000+
Handelsvolume $1,5 miljard
Waar komt MEXC vandaan?

Waar komt MEXC vandaan?

MEXC is een bedrijf dat in 2018 in China is opgericht door John Chen. Het platform is opgericht als crypto-to-crypto exchange waarmee je de ene cryptocurrency voor de andere kan inruilen. Dit wil zeggen dat het platform niet werkt met fiat geld als de Euro en de Dollar.

Inmiddels heeft MEXC veel weten te bereiken als cryptocurrency exchange. Momenteel zijn ze gebaseerd in Singapore, maar ze hebben toestemming om in vele jurisdicties te opereren. Zo is het platform beschikbaar vanuit meer dan 170 verschillende landen waaronder Nederland.

Is MEXC betrouwbaar?

Doordat de MEXC crypto exchange een Chinese oorsprong heeft vragen sommige beleggers af of het handelsplatform wel betrouwbaar is, maar dat is het zeker. MEXC houdt zich netjes aan de AML (Anti-Money Laundering) regelgeving en je moet een KYC verificatie doen om in grote bedragen. Het platform zal je ook vragen je platform extra te beveiligen met een 2FA (2 factor authentication).

MEXC heeft licenties bij het FCA (Financial Conduct Authority) en CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Door deze licenties is het platform beschikbaar in meer dan 170 landen over de gehele wereld. Het platform zal er te allen tijde voor zorgen dat jouw persoonlijke gegevens beveiligd blijven.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering

MEXC exchange review – Alle functies en beschikbare crypto

Voor deze MEXC Global review hebben we natuurlijk onderzocht wat de belangrijkste eigenschappen van het innovatieve handelsplatform zijn.  Zo beschikt het crypto trading platform over een aantal promoties waarbij gratis USDT te verdienen is, dit is iets wat geen enkele andere erkende exchange doet.

Verder kun je bij MEXC investeren in 1.700+ verschillende cryptocurrency paren in de spot en futures markt, onder zeer lage kosten (alleen een 0,010% takers fee in de futures markt). Helaas handelt MEXC uitsluitend in cryptocurrency en niet met fiatgeld. Gelukkig kun je nog steeds fiatgeld gebruiken om je account te financieren.

Aanbod cryptocurrency

Misschien wel de belangrijkste eigenschap van een cryptocurrency exchange is het aanbod aan cryptocurrency. Met meer dan 1.700 crypto paren kun je bij MEXC handelen in zowel populaire cryptocurrency als Bitcoin, als kleinere crypto’s met potentie zoals Spell Token. Je kunt zelf investeren in munten zoals Navist die pas net op de markt zijn gekomen.

Cryptocurrency's op MEXC exchange

Aanbod cryptocurrency
 • MX Token (MX)
 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Solana (SOL)
 • XRP (XRP)
 • Pepe (PEPE)
 • Binance Coin (BNB)
 • Kaspa (KAS)
 • Bonk (BONK)
 • Tron (TRX)

Populairste crypto handelsparen

Op de website van MEXC kun je gemakkelijk vinden welke crypto paren op het moment populair zijn. Hieronder hebben wij de best presterende munten op basis van het handelsvolume op MEXC op een rijtje gezet.

Populairste crypto handelsparen
Token Paar Koers Volume Volume %
Bitcoin BTC/USDT $62.444 $361,4 miljoen 24,1%
Ethereum
ETH/USDT $0,9991 $149,8 miljoen 9,9%
Dogecoin DOGE/USDT $2.524,77 $31,9 miljoen 2,1%
Solana SOL/USDT $101,64 $30,3 miljoen 2,0%
Sei SEI/USDT $156,00 $27,2 miljoen 1,8%

Overzicht MEXC kosten en fees

MEXC is een handelsplatform dat bekend staat om zijn lage kosten, ze claimen zelfs de laagste kosten van in de markt te hebben. Deze lage kosten kan MEXC voeren doordat het heeft besloten alleen met cryptocurrency te werken, en dus niet met fiat. Om je MEXC account te financieren raden we je dan ook aan om gebruik te maken van Tether (USDT).

MEXC fees

MEXC kosten crypto trading

Markt Maker fee Taker fee
Spot 0,000% 0,000%
Futures 0,000% 0,010%

Overige kosten MEXC

Natuurlijk voeren exchanges niet alleen kosten voor het handelen van cryptocurrency’s op het platform, maar vaak ook voor stortingen en opnames. De kosten wanneer je een storting of opname maakt per crypto loopt uiteen. Verder kan de blockchain waarvan je gebruik maakt ook invloed hebben op de kosten die je moet betalen.

Token Minimale storting Stortingskosten Minimale opname Opnamekosten
MX Geen Gratis 0,5-3 0.35-1.5
USDT Geen Gratis 3-30 1-4
BTC 0.0000001 Gratis 0,0001-0,0004 0,00001-0,0002
ETH Geen Gratis 0,0005-0,01 0,0002-0,0015

MEXC review – Producten

Wanneer je moet besluiten welke crypto exchange je het beste kunt gebruiken is het handig om te weten welke producten een platform te bieden heeft. In de tabel hieronder bespreken we kort de belangrijkste functies van de MEXC exchange.

MEXC crypto exchange

Market Heat MapEconomische kalanderMEXC Market WebTraderTrading CentralMeta Trader

Market Heat Map

De Market Heat Map van de MEXC exchange biedt een goed overzicht van de gehele crypto markt. Je kunt binnen een oog opslag zien hoe de markt aan het bewegen is en welke crypto trending is. Deze tools is ideaal om in te springen op acute ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Economische kalander

Op MEXC Global staat ook een economische kalender die belangrijke veranderingen in de macro-economie aangeeft. Deze kalander is niet te ontbreken, aangezien de crypto markt afhankelijk is van de economie van de wereld. Zo zijn eventuele rente verlagingen of inflatie cijfers belangrijk om in de gaten te houden om de staat van de markt te weten.

MEXC Market WebTrader

MEXC Market WebTrader is een functie die voornamelijk fijn is voor nieuwe traders, swing traders, of traders die alleen geïnteresseerd zijn in investeringen voor de lange termijn. Met de WebTrader kun je namelijk vanaf elk apparaat gewoon via je browser handelen. Zo hoef je geen extra software op je computer of telefoon te downloaden.

Trading Central

Dan is er voor de MEXC exchange nog een Trading Central tool. Dit is een tool voor geavanceerder traders waarmee gedetailleerde technische analyses gedaan kunnen worden. Verder biedt deze tool een markt overzicht en aanbevelingen voor trades op basis van grondige markt analyses.

Meta Trader

MEXC beschikt ook nog eens over de Meta Trader 4 (MT4) en Meta Trader 5 (MT5) software van het bedrijf MetaQuotes. Deze software wordt als essentieel gezien door vele traders omdat het koersen in kaart kan brengen en vele geavanceerde gereedschappen biedt om deze koersen te analyseren. De Meta Trader software is te gebruiken door zowel ervaren als beginnend traders.

Ondanks de naam, worden de MT4 en MT5 software op verschillende manieren gebruikt. Meta Trader 4 heeft een aantal sterke technische indicatoren die door traders op alle niveaus gebruikt kunnen worden. Verder heeft het een geautomatiseerde trading feature en een grote community. Meta Trader 5 bouwt hier nog eens verder op door meer tijdspannen te bieden en nog meer geavanceerde technische indicatoren voor de ervaren traders.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering

MEXC app review

We hebben al een aantal keer benoemd dat er een MEXC app beschikbaar is in de App Store, Google Play, en op Microsoft. Apps zijn een zeer belangrijke functie voor de beste crypto exchanges doordat gebruikers altijd de mogelijkheid willen hebben om hun trades te kunnen beheren.

Je weet nooit wanneer een koers onverwachts explosief gaat stijgen en dan wil je natuurlijk wel snel kunnen investeren via je telefoon. De MEXC app krijgt een goede beoordeling van 4,0 sterren in de App Store met een 20ste plaats in financiële dienstverlening, bij Google Play wordt het met 4,1 beoordeeld.

Beschikbare betaalmethoden MEXC

Voor onderzoek naar deze MEXC exchange review zijn we erachter gekomen dat je gewoon gebruik kunt maken van fiat geld om crypto te kopen op het platform. Zo kun je gebruik maken van een creditcard of bankoverschrijving om stablecoins als USDT of USDC te kopen. (We raden je aan USDT te kopen omdat de meeste crypto paren gebruik maken van deze munt.)

MEXC betaalmethoden

Wanneer je gebruik maakt van een creditcard of bankoverschrijving is er wel een minimale storting van €10,- waaraan je moet voldoen. Wanneer je een andere betaalmethode wilt kiezen zul je gebruik moeten maken van een derde partij als betaaldienst. Op deze manier kun je ook gebruik maken van Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay en zelfs iDEAL.

Betaalmethoden op MEXC
 • Visa
 • Mastercard
 • Bankoverschrijving
 • Apple Pay
 • Google Pay
 • Samsung Pay
 • iDEAL

MEXC exchange reviews van gebruikers

Aangezien MEXC pas in 2018 is opgericht heeft het nog niet veel reviews gekregen van gebruikers, ondanks dit lopen de meningen op Trustpilot helemaal uit een. Er zijn een aantal gebruikers die klagen over een slechte klantendienst en lange storting/opname tijden, maar over het algemeen wordt er positief gesproken.

Op Reddit vonden we bijvoorbeeld dat, ondanks de taalbarrière, de klantenservice goed zijn best deed om gebruikers te helpen. Verder vonden we ook uit dat het grootste deel van de gebruikers helemaal geen problemen ondervinden met storten en opnemen, en dat ze zeer tevreden zijn over de diensten van MEXC.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering

MEXC klantenservice

De klantenservice van de MEXC exchange heeft een 24/7 live chat die wordt aangedreven door AI. Er wordt aangeraden om eerst deze live chat te gebruiken voordat je overstapt op een van de andere betaalmogelijkheden.

Vervolgens kun je een contactformulier invullen of een belletje plegen naar het telefoonnummer van MEXC. We hebben geen bijbehorend e-mailadres kunnen vinden.

MEXC vs andere cryptocurrency exchanges

In een MEXC Global review is het ook belangrijk dat we kijken hoe MEXC presteert ten opzichte van andere populaire cryptocurrency exchanges. In de tabel hieronder vergelijken we een aantal exchanges met MEXC, zodat jij precies weet wat de verschillen zijn.

MEXC vs KuCoinMEXC vs BinanceMEXC vs Bitget

MEXC vs KuCoin

KuCoin is een exchange die in Nederland en België steeds meer gebruikers krijgt. Het platform heeft een ruim aanbod van meer dan 700 cryptomunten. Op dit gebied presteert MEXC met een aanbod van meer dan 1.700 munten dus beter.

Verder heeft KuCoin een aantal geavanceerde functies zoals dual investments en een NFT marketplace die ideaal zijn voor geavanceerde traders. MEXC hecht daarentegen weer meer waarde aan privacy waardoor je er aan de slag kunt zonder KYC registratie. Op basis van kosten presteert MEXC ook beter.

Exchange Kosten Crypto aanbod
MEXC 0,01% takers fee futures markt 1.700+
KuCoin 0,1% makers en takers fee 700+

MEXC vs Binance

Binance is de grootste cryptocurrency exchange op de wereld, en voor een goede reden. Het platform beschikt over meer dan 600 van de populairste cryptocurrency’s en heeft relatief lage kosten, maar toch blijft MEXC goedkoper om op te handelen.

Bij Binance heb je wel een ruim aantal betaalmethodes die je kunt gebruiken om geld te storten, terwijl deze bij MEXC alleen bij OTC aankopen beschikbaar zijn. Binance beschikt ook over meer geavanceerde functies als MEXC, het is dus maar net waar je prioriteiten liggen.

Exchange Kosten Crypto aanbod
MEXC 0,01% takers fee futures markt 1.700+
Binance 0,1% makers en takers fee 600+

MEXC vs Bitget

Bitget en MEXC zijn als cryptocurrency trading platformen redelijk vergelijkbaar. Ze bieden alle twee goede functies die te gebruiken zijn voor zowel beginnend als ervaren traders. MEXC heeft de overhand op het gebied van kosten en aanbod in crypto terwijl Bitget weer populair is voor hun copy trading functie.

Exchange Kosten Crypto aanbod
MEXC 0,01% takers fee futures markt 1.700+
Bitget 0,1% makers en takers fee 630+

Hoe begin je met handelen bij MEXC Global exchange – Stap voor stap uitgelegd

Het is niet gek dat je na het lezen van dit artikel gelijk wilt beginnen met handelen op de MEXC Global exchange, aangezien het platform over meer dan 1.700 cryptocurrency beschikt en vrijwel geen kosten heeft. Wanneer dit het geval is, kan het handig zijn om eerst een stappenplan te lezen over hoe dit in zijn gang gaat. We gaan nu stap voor stap uitleggen hoe je kunt beginnen met handelen bij MEXC.

 1. Stap 1: Maak een account aan bij de MEXC crypto exchange

  Aanmelden bij MEXC

  De eerst stap is om een account aan te maken bij MEXC. Hiervoor ga je naar de officiële website en klik je op de blauwe ‘Sign Up’ knop. Vervolgens vul je je e-mail in en maak je een wachtwoord aan om te beginnen. Je zult je e-mailadres gelijk moeten verifiëren.

 2. Stap 2: Voltooi het KYC registratie proces op het platform

  Nadat je een account hebt aangemaakt zul je eerst de KYC procedure moeten doorlopen, ander kun je niet handelen in cryptocurrency. Hierbij vraagt MEXC je om een aantal persoonlijke gegevens op te geven die vervolgens bevestigd moeten worden. MEXC is verplicht om dit te doen om fraude te voorkomen, doordat het een erkende crypto exchange is.
 3. Stap 3: Voldoe aan de minimale storting

  Nu je identiteit bevestigd is, kun je een storting doen om te beginnen met traden. Deze storting kun je doen met een van de vele verschillende betaalmethodes zoals een bankoverschrijving or creditcard. Je storting wordt omgezet in USDT of USDC aangezien MEXC alleen werkt met cryptocurrency en niet met fiat. We raden je aan om USDT te kopen, aangezien dat het meest gebruikte cryptopaar is. (Je kunt ook een third-party betaaloptie kiezen om gelijke een gewenste crypto op de spot markt te kopen met iDEAL).
 4. Stap 4: Trade je eerste crypto op de MEXC exchange

  Het laatste wat je te doen staat is investeren in een cryptocurrency naar keuze. Gebruik de zoekbalk en ga op zoek naar het cryptopaar waarin je wilt handelen, zoals BTC/USDT. Je kunt ook even kijken welke investeringsmogelijkheden op het moment het populairste zijn en hieruit een keuze maken.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering

MEXC account verwijderen

Je kunt je MEXC account helaas niet verwijderen door simpelweg naar de instellingen te gaan en op ‘Delete account’ te klikken. Om je account te verwijderen moet je contact opnemen met de klantenservice van het platform. Vervolgens wordt je gevraagd je identiteit te verifiëren, zodat niemand zomaar je account kan verwijderen. Als laatste wordt je gevraagd een reden te geven voor het verwijderen van je MEXC account.

Conclusie

Uit onze MEXC exchange review kunnen we concluderen dat MEXC een van de beste handelsplatformen van het moment is. Je kunt er handelen in meer dan 1.700 verschillende crypto paren en er zijn vrijwel geen kosten verbonden aan het platform, alleen een 0,1% takers fee voor de futures markten.

Er is een MEXC app, een MEXC demo account, en het platform heeft een goede user interface (UI) waardoor het gemakkelijk te navigeren is. Een ander voordeel aan het gebruik van MEXC is dat ze geregeld promoties hebben waarbij je gratis USDT kunt verdienen om mee te traden.

Het enige nadeel is dat MEXC alleen met crypto werkt en je dus geen fiatgeld op je account kunt storten. Wel kun je iDEAL gebruiken om cryptocurrency’s rechtstreeks op de spot markt te kopen. Om te beginnen met het aanmaken van een account op MEXC kun je op de knop hieronder klikken.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering

Veelgestelde vragen

Wat is MEXC?

Is MEXC betrouwbaar?

Waar komt MEXC vandaan?

Hoe koop ik crypto op MEXC?

Hoe werkt geld opnemen van MEXC?

Heeft MEXC een demo account?

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...