Bitcoin Prijs Blijft Stijgen: Dit Is Waarom de Whales Bullish Zijn

Bitcoin whales

Ondanks dat Bitcoin onder de grens van $39.000 was gekomen vorige week, heeft de munt toch een aardig herstel getoond. Bitcoin is namelijk meer dan 10% gestegen in slechts één week. Maar wat zijn precies de redenen waardoor Bitcoin toch weer aan het stijgen is? In dit artikel kijken we naar de achterliggende factoren!

Toegenomen handelsvolume in IBIT

De opleving van de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de afnemende impact van de verkoop door Grayscale en een belangrijke mijlpaal in de Web3 wereld. Bloomberg-analist James Seyffart benadrukte dat BlackRock’s Spot Bitcoin ETF, IBIT, bijna gelijk was aan Grayscale’s GBTC in handelsvolume, een belangrijk moment in de langdurige dominantie van GBTC op de markt voor crypto spot ETF’s. Deze toestroom van handelsvolume in IBIT wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor de prijs van Bitcoin, die mogelijk het uitstroomgedomineerde volume van GBTC kan compenseren.

Bitcoin whales blijven bullish

Bovendien hebben grote Bitcoin whales hun vertrouwen in Bitcoin getoond te midden van deze marktomstandigheden. Crypto analist Ali merkte in een bericht op X op dat deze grote investeerders de recente prijscorrectie hebben aangegrepen om meer Bitcoin te kopen. Ali’s analyse onthulde een toename van 4,50% in wallets die meer dan 1.000 BTC bezitten, met 67 nieuwe wallets die zich in twee weken bij deze groep voegden. Deze trend gaat in tegen het bredere marktsentiment en suggereert een bullish vooruitzicht van deze belangrijke spelers.

Verminderde verkoopdruk van Bitcoin door Grayscale

Een ander positief teken voor Bitcoin is de verminderde verkoopdruk door Grayscale’s. BitMEX Research merkte een aanzienlijke afname op in uitstromen van GBTC, met de laagste dagelijkse uitstroom sinds de lancering, ter waarde van $192 miljoen. Deze trend wijst op een afkoeling onder GBTC-investeerders en draagt bij aan de stabilisatie en groei van de waarde van Bitcoin.

Verder hebben Glassnode mede-oprichters Jan Happel en Yann Allemann, bekend als Negentropic op X, opgemerkt dat de stijging van Bitcoin boven $42.200 aanzienlijke liquiditeit heeft gecreëerd voor long posities. Ze wezen erop dat er ongeveer $659 miljoen aan liquidaties zijn gedaan, en als Bitcoin zijn opwaartse trend voortzet, kan dit leiden tot liquidaties van $1 miljard in shortposities, wat mogelijk leidt tot een ‘short squeeze.’ Dit scenario, waarbij shortverkopers gedwongen worden hun posities te sluiten vanwege snelle prijsstijgingen, kan de waarde van Bitcoin verder doen laten stijgen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhales

  By Dirk van Haaster

  Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude onderscheiding. Deze academische achtergrond voorziet hem van een unieke combinatie van strategisch denken en analytische vaardigheden, die hij succesvol toepast om diepgaand over de wereld van blockchain te schrijven.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Brian Russ: “Ethereum kan nog 17x over de kop”

  De ethereum koers is de afgelopen maanden explosief gestegen en klokt op het moment van...

  Nieuws
  Goedemorgen Bicoin: voorspelling van $125.000 per BTC in 2025

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Blackrock crypto etf Nieuws
  Willy Woo: “Bitcoin minimaal op $125.000 in 2025”

  De populaire on-chain analist Willy Woo zegt dat bitcoin minimaal richting de 125.000 dollar gaat...

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Lees meer