ICO Golem verkoopt $100 miljoen aan ether (ETH) in één maand

1564 totale weergaven
Ethereum prijs onder druk: Wat betekent dit voor investeerders?

Het Golem protocol was één van de eerste ICO’s op Ethereum, en haalde binnen 29 minuten $8,6 miljoen aan ether op. Het legde de basis voor duizenden andere ICO’s in de jaren daarna.

ICO Golem verkoopt $100 miljoen aan ether

Golem is één van de vroegste initial coin offerings (ICOs) op Ethereum. De oprichters achter het project hebben de afgelopen maand ruim $100 miljoen aan ether (ETH) naar beurzen gestuurd. Dat heeft mogelijk wat verkoopdruk op ether uitgeoefend.

ICO’s waren een populaire manier om fondsen te werven voor het bouwen van cryptoprojecten, waarbij miljarden dollars zijn opgehaald van 2016 tot 2019. Deze verloren echter hun aantrekkingskracht onder investeerders in de daaropvolgende jaren, te midden van regelgevingsproblemen en een algemeen gebrek aan vraag.

Uit data van Arkham blijkt dat de hoofd wallet van Golem miljoenen ETH heeft verstuurd naar andere wallets. Deze zijn later verstuurd naar beurzen zoals Binance, Bitfinex, Coinbase en andere beurzen. De meeste van deze transacties hebben een waarde van minder dan $10 miljoen en worden dagelijks uitgevoerd.

Verkoop of niet?

Het was onafhankelijk journalist Colin Wu die als eerste de Golem-transacties meldde op zijn account. Golem’s X-account heeft nog niet gereageerd op de berichten. Het project heeft al lange tijd geen grote aankomende productreleases bekendgemaakt.

Volgens een in mei vrijgegeven roadmap spotlight werkt Golem aan op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde tools, aangezien de sector interesse wekt onder handelaren. Transacties naar cryptobeurzen impliceren meestal een intentie om holdings te verkopen, aangezien grote hoeveelheden tokens meestal niet lang op een beurs staan om veiligheidsredenen.

Golem haalde meer dan $8,7 miljoen aan ETH op in 2016, en is het één van de grootste begunstigden van de ICO-gekte in die jaren, omdat het gedecentraliseerde computernarratief de ronde deed op sociale media. Het positioneerde zichzelf als een marktplaats voor rekenkracht, waar gebruikers hun ongebruikte computationele bronnen kunnen verhuren in ruil voor Golem’s GLM-tokens.

Maar de populariteit is sindsdien afgenomen: Golem handelt momenteel op slechts 30 cent met een marktkapitalisatie van $300 miljoen, vergeleken met een all-time high van $1,32 in januari 2018.

Lees meer over:
etherGolemICO

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...